Redactia.ro
Home » Sport » Ce mașină conducea Gigi Becali în anii ’90. Latifundiarul din Pipera deținea o mașină unică în România

Ce mașină conducea Gigi Becali în anii ’90. Latifundiarul din Pipera deținea o mașină unică în România

Ce mașină conducea Gigi Becali în anii '90.

Ce mașină conducea Gigi Becali în anii ’90. După ce a primit o moștenire după Revoluție, Gigi Becali a început să facă afaceri, iar primul cadou pe care și l-a făcut în acea perioadă a fost o mașină unică în țară. Larifundiarul a avut întotdeauna interesat de mașinile scumpe, dar puțin sunt cei care știu că afaceristul a condus în anii 1990, una dintre cele mai scumpe mașini din România.

Ce mașină conducea Gigi Becali în anii ’90. Latifundiarul din Pipera deținea o mașină unică în România

Ce mașină conducea Gigi Becali în anii ’90. Gigi Becali este unul dintre cei mai influenți afaceriști din România. Acesta a avut o afinitate pentru mașinile luxoase, dar puțină lume știe că în 1990, când nu se afla printre cei mai bogați români din țară, Becali deținea o mașină foarte scumpă și unică în România. Este vorba despre un Mercedes 190 de culoare neagră, fiind unică pe străzile din București la acea vreme. Mașina a fost fabricată în cursul anului 1986 și are 155.000 kilometri la bord. Totoadată, el a declarat că au existat multe persoane care au vrut să-i cumpere automobilul, dar nimeni nu ar fi dat 25.000 euro.”În acea perioadă, mai-iunie 1990, conduceam un Mercedes 190. Era una dintre cele mai frumoase mașini din București”, a declarat milionarul.

Ei bine, anii au trecut și Gigi Becali a devenit unul dintre cei mai bogați afaceriști din țară, schimbând numeroase mașini de lux, cea mai cunoscută fiind un Maybach, iar colecția sa a fost întregită cu mai multe exemplare Mercedes S-Class și un Rolls Royce Phantom.

Averea lui Gigi Becali

Deși echipa sa FCSB, e lider în Liga 1, Gigi Becali nu se mai află în topul celor mai bogați români în topul Forbes. La un moment dat, afaceristul se afla în primii trei, cu o avere de peste 400 de milioane de euro. În prezent, Becali nu mai este nici măcar în primii 30 de români, cu puțin peste 100 milioane de euro, cu toate că în urmă cu câțiva ani chiar el a spus cp depășea un miliard. Așadar, din cauza pandemiei de coronavirus se pare că și afacerea latifundiarului scărțâie, iar afacerile imobiliare nu prea mai funcționează. Și nici fotbalul nu l-a ajutat pentru că FCSB nu a mai luat titlul din 2015, iar în ultimii trei a ratat grupele competițiilor europene, de unde vin foarte mulți bani. Astfel și vânzările de jucători pe bani mulți au lipsit și ele, iar la începutul pandemiei de coronavirus Gigi Becali a spus că nu mai investește sume mari în jucători.

Cel mai bogat român în topul realizat de Forbes România este Daniel Dines, cel care s-a aflat în aceeași poziției și anul trecut. În clasamentul făcut din luna decembrie 2020, afacerea în domeniul IT, pornită de Dinecu împreună cu Marius Tîrcă în 2005, UiPath, a ajuns la 7,7 miliarde de lei, adică în jur de 1,58 miliarde euro. Averea lui Ion Țiriac este evaluată la aproximativ 6 miliarde de lei, și s-a poziționat pe ultima treaptă a podiumului celor mai bogați români.

Putini stiu ca primul job al lui Becali a fost pe paltforma Băneasa, unde era lăcătuş mecanic. Gică Hagi îi oferea un împrumut consistent după Revoluţie şi se lansa în lumea afacerilor prin importul produselor din Turcia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: