Redactia.ro
Home » Știri » Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război. Cum a reacționat statul rus

Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război. Cum a reacționat statul rus

Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război

Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război. Guvernul României a decis duminică dimineață, să trimită Ucrainei o a doua tranșă de ajutoare ce constă în combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, dar și alimente și medicamente. În ceea ce privește Rusia, România a decis să oprească toate zborurile aeririene către Rusia. Traficul aerian din toată lumea s-a confruntat cu perturbări de la izbucnirea conflictului.

Ce măsuri a aplicat România Rusiei, după război

Guvernul României a decis să ajute Ucraina și a anunțat duminică dimineață că a trimis a doua tranșă de ajutoare ce constă în combustibili, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, dar și alimente, apă și medicamente. Țara noastră a anunțat că toate zborurile către Rusia au fost anulate. După invadarea Rusiei în Ucraina, spațiul aerian din întreaga lume a suferit perturbări. România era pregătită pentru toate scenariile legate de agresiunea rusă în Ucraina încă din luna ianuarie, a spus președintele Klaus Iohannis, în urmă cu două zile. Președintele anunța că au fost discutate „măsurile care trebuie luate urgent pentru a răspunde acestei situații de criză majoră”.

Statul român a decis primele sancțiuni prin care își arată dezacordul total față de războiul pe care Rusia l-a început împotriva Ucrainei. România a decis să se retragă de la una dintre băncile internaționale de investiții la care acționar principal era Rusia. De asemenea, a decis tuturor aeronavelor rusești să mai zboare deasupra teritoriului nostrși și acestea nu vor mai avea voie să aterizeze pe vreun aeroport din România

Principala companie aeriană din Rusia, Aeroflot, a anunțat vineri suspendarea zborurilor sale către Londra și Dublin, după ce area Britanie a introdus sancțiuni ca represalii pentru invazia Ucrainei. „Din cauza restricțiilor impuse de autoritățile britanice, Aeroflot suspendă toate zborurile către Londra și Dublin până pe 23 mai 2022”, a declarat Aeroflot, membru al alianței internaționale SkyTeam cu Air France-KLM, într-un comunicat.

Ulterior, Rusia a decis ca nicio aeronavă românească nu va mai avea voie să treacă deasupra Rusiei. „Ca urmare a deciziilor neprietenoase ale autorităţilor aviatice din România, Rusia şi-a închis spaţiul aerian pentru companiile aeriene din România”, se arată în anunţul agenţiei aeronautice federale ruse Rosaviatsiya, potrivit sursei citate de Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: