Redactia.ro
Home » Știri » Ce medicamente a luat, de fapt, Cornelia Catanga, înainte de deces? Combinația a fost ciudată și nefericită

Ce medicamente a luat, de fapt, Cornelia Catanga, înainte de deces? Combinația a fost ciudată și nefericită

Cum arata mormantul Corneliei Catanga

Moarte Corneliei Catanga a creat suspiciuni, mai ales pentru faptul că aceasta a luat înainte o combinație de medicamente. Medicul Adina Alberts a vorbit despre acest subiect. 

Ce medicamente a luat, de fapt, Cornelia Catanga, înainte de deces

Cornelia Catanga s-a stins din viață vineri dimineață, după ce a fost internată în stare foarte gravă la spital. Decesul interprete de muzică lăutărească Cornelia Catanga a lansat numeroase speculații, asta după ce medicamentele care i-au fost administrate înainte de deces au trezit suspiciuni.

Medicul Adina Alberts a spus că artista Cornelia Catanga, nu s-a tratat cu ivermectină și nu a făcut stop cardiac din cauza acestui medicament. Adina Alberts a declarat că soțul interpretei i-a spus ce medicamente i-au fost administrate, dar acestea sunt, după părerea sa, o combinație ”ciudată, nefericită”.

”Doamna Catanga a decedat în urmă cu câteva zile și “presa liberă” din România a vuit că ar fi făcut stop cardiac din cauză Ivermectinei. O minciună sfruntată … Cu tot respectul pentru familia îndoliată, și cu toată compasiunea, trebuie să vă spun tuturor că doamna Catanga nu a luat Ivermectină. Soțul Corneliei Catanga, dl Padureanu a declarat că a luat Tavanic și Dexametazonă. Nu știm cine i-a recomandat această medicație dnei Catanga”, a spus medicul Adina Alberts într-o postare pe Facebook.

Ce spune medicul Adina Alberts despre combinația de medicamente luată de Cornelia Catanga

Potrivit Adinei Albert, combinația de medicamente a fost una nepotrivită. Medicul a adus și critici presei și a acuzat reprezentanții mass-media de dezinformare.

”Tavanic-ul trebuie administrat cu mare precauție la persoanele peste 60 de ani, la persoanele care au avut în antecedente probleme cardiace. Sau care au la momentul administrării. Și în ambele categorii de mai sus, dna Catanga se încadra. Asocierea Tavanic cu Dexametazonă nu este o alegere potrivită întrucât corticoterapia crește și mai mult riscul de reacții adverse ale Tavanic-ului( Levofloxacină). Acest antibiotic – Tavanic – nu se poate lua nici măcar cu suplimente care conțin zinc.

Asta apropo de pandemia pe care o traversăm, și de indicațiile de terapii profilactice anti-covid care conțin zinc. Așa că stimați reprezentanți ai „presei libere” din România, cu tot regretul pentru îndrăgita noastră artistă care s-a dus în lumea celor drepți, nu mai umblați cu baliverne și minciuni”, a spus Adina Alberts.

Mai mult, jurnalista Mara Bănică, a fost printre primele surse care au anunțat decesul artistei. Ea susține că soțul artistei nu credea în COVID și că, din câte știe, aceasta s-a tratat acasă cu ivermectină.

”Din păcate, Cornelia a stat acasă şi a luat şi ivermectină, din câte am înţeles. Nea Aurel (Aurel Pădureanu, soțul lui Catanga n. red.) spunea că el nu crede în această boală, că nu crede în Covid. Mereu eu îi spuneam să nu mai gândească aşa … Este cumplit ce s-a întâmplat”, a spus jurnalista pentru Antena 3.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: