Redactia.ro
Home » Știri » Nicoleta Voicu a vizitat-o pe Cornelia Catanga la mormânt! ”Nu are cum să nu te miște sufletește”

Nicoleta Voicu a vizitat-o pe Cornelia Catanga la mormânt! ”Nu are cum să nu te miște sufletește”

Nicoleta Voicu a vizitat-o pe Cornelia Catanga la mormântul acesteia! Solista este foarte afectată de moartea cântăreței de muzică lăutărească. 

Nicoleta Voicu a vizitat-o pe Cornelia Catanga la mormânt

La doar o zi de la înmormântarea Corneliei Catanga, solista Nicoleta Voicu a fost la mormântul cântăreței pentru a depunde un buchet de flori și a aprinde o lumânare, asta pentru că din cauza protocolului covid, nu a putut să fie de față la slujbă.

Nicoleta Voicu, în vârstă de 49 ani, i-a adus un ultim omagiu regretatei cântărețe de muzică lăutărească, Cornelia Catanga Pădureanu, care s-a stins fulgerător din viață vineri dimineață, la vârsta de 63 de ani, la scurt timp după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus.

”Nu are cum să nu te miște sufletește, nu are cum. O moarte cu multe semne de întrebare, dar cu un răspuns sigur. Atâta durere și atâta suferință pe care publicul nu o înțelege și m-a durut cel mai mult faptul că i-a cam ciuruit zilele acestea… o familie de artiști, trei. Și toți trei artiști de primă mână… ca domnul Pădureanu, Alexandru Pădureanu, ca doamna Catanga nu se vor mai naște… Nu degeaba i se spunea regina muzicii lăutărești. Să fie ciuruiți pentru acea situație financiară, despre care, nu știu, a fost strigătul lor de disperare. Cu siguranță nu le-a fost ușor… Ce părinte nu ar fi făcut la fel. Pentru că au făcut un împrumut la bancă și au girat cu casa, cu munca lor de o viață. Câți părinți nu au copii bolnavi și își vând casele…”, spune Nicoleta Voicu.

Nicoleta Voicu face un apel către toți artiștii

Nicoleta Voicu a făcut un apel ca artiștii care ajung în situații grele să fie ajutați, să nu mai moară în sărăcie. Aceasta consideră că în ritmul acesta se pierd valori importante.

”Artiștii mai au perioadele de post, în care nu cântă. În familia doamnei Catanga în post, trei artiști, nu cântă niciunul… Trăiesc din rezerve”, mai spune ea.

Cântăreaţa Cornelia Catanga, în vârstă de 63 de ani, a murit vineri, la Spitalul Universitar din Capitală, unde era internată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Cântăreaţa de muzică lăutărească a fost spitalizată joi, în stare gravă. Ea prezenta comorbidităţi.

Născută pe 9 martie 1958, într-o familie de lăutari din satul buzoian Zeletin, Cornelia Catanga este unul dintre cei mai cunoscuţi interpreţi de muzică lăutărească din România. Inspirată de muzica unora ca Romica Puceanu, Dona Dumitru Siminică, Ioana Radu şi Maria Tănase, ea a început să cânte la acordeon în copilărie.

A fost descoperită de Toni Iordache şi a ajuns să cânte cu cei mai mari lăutari ai anilor 1970. Primul album l-a lansat abia în 1989. Ea a interpretat atât melodii ţigăneşti, cât şi ruseşti, şi a colaborat, între alţii, cu Sfinx Experience, Nicu Constantin şi Loredana. Catanga era căsătorită cu Aurel Pădureanu, cu care a interpretat pe aceeaşi scenă mai bine de 20 de ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: