Redactia.ro
Home » Monden » Cornelia Catanga avea un tată adoptiv! Cum a fost înfiată de celebrul actor

Cornelia Catanga avea un tată adoptiv! Cum a fost înfiată de celebrul actor

GALERIE FOTO (2) Cornelia Catanga avea un tată adoptiv! Cum a fost înfiată de celebrul actor

Cornelia Catanga a avut un secret care a fost ținut ascuns aproximativ 50 de ani!. Un celebru actor a devenit un fel de părinte adoptiv.

Cornelia Catanga avea un tată adoptiv

Moartea Corneliei Catanga a scos la iveală multe secrete ținute ascunse de artistă în timpul vieții! Chiar dacă nimeni nu a vorbit despre asta timp de 50 de ani, iată că acum, s-a aflat adevărul! Un actor celebru, care își făcea veacul în Bucureștiul anilor ’70, a devenit, pentru ea, un fel de părinte adoptiv.

Povestea Corneliei Catanga începe în timpul anilor de comunism, în timp ce oamenii se întâlneau în cârciumile deschise la Piața Romană. Mai toată lumea de atunci își amintește că prețurile erau acceptabile pentru majoritatea românilor, iar cei care au trăit atunci își amintesc că o friptură costa 19 lei, iar un litru din ”vinul casei” nu depășea 10 lei.

Atunci, o fetiță aproape oarbă își făcea apariția cu mama ei, cântând la un acordeon alb. Era de un talent ieșit din comun, iar clienții obișnuiți ai acestor localuri o cunoșteau deja și obișnuiau s-o cheme la masă, să le cânte. Și atunci se dădeau bani la lăutari, dar nu „fără număr”.

Astfel, puștoaica a fost remarcată de unul din marii actori ai acelor vremuri. Este vorba despre Ștefan Mihăilescu Brăila, cunoscut publicului din filme celebre, cum au fost „Nea Mărin miliardar” sau „Secretul lui Bachus”. Îndrăgitul actor petrecea mult timp în baruri. Spunea bancuri și depăna povești de viață, pe care le spunea cu un umor inegalabil.

Cornelia Catanga avea un tată adoptiv! Cum a fost înfiată de celebrul actor

Mihăilescu Brăila începuse s-o ocrotească pe mica interpretă și s-o ajute să câștige mai bine. O chema mereu la masa la care stătea el și zicea ”Hai, Cornelia, cântă-ne și nouă ceva!”, iar Cornelia începea să cânte. Pe atunci, milițienii intrau în localuri ca să-i amendeze și să-i gonească pe eventualii lăutari. ”Tovarăși, ce faceți? Un pic de respect, vă rog. Aici are loc un act de cultură!”, le spunea acesta milițienilor. Din acel moment, Cornelia ar fi primit și numele de Catanga, inspirat de la regiunea africană Katanga, care, în 1960, s-a rupt de Republica Democrată Congo, în urma unui conflict armat, care fusese mediatizat și în presa din România.

Ce a fost scris pe crucea Corneliei Catanga

Din cauza restricțiilor impuse de pandemie, cântăreața supranumită „regina muzicii lăutărești” a fost înmormântată, sâmbătă, în mare grabă, în prezența puținilor oameni care au putut să participe la funeralii. Pe ultimul drum, artista a avut parte și de o dispută, chiar cu puține momente înainte de a fi coborâtă în mormânt.

Înmormântarea pe repede înainte a Corneliei Catanga a stârnit astăzi numeroase controverse. Artista a fost condusă pe ultimul drum de o mână de oameni care au putut participa la funeraliile sale. Aurel Pădureanu și fiul său, Alexandru, nu s-au dezlipit de lângă sicriul cântăreței.

La căpătâiul Corneliei Catanga au fost însă și „discuții”. Fiul artistei, Alexandru, a fost criticat de internauți pentru că s-a prezentat la înmormântarea mamei sale într-un trening închis la culoare. De asemenea, oamenii au observat că verișoara cântăreței a fost foarte vocală la înmormântare, strigând-o constant pe Cornelia Catanga și plângând în hohote. Mara Bănică a fost și ea prezentă la cimitir, iar cunoscuta jurnalistă i-a tot așezat flori pe sicriu, pentru a-i aduce un ultim omagiu cântăreței.

Deși toată lumea o cunoștea drept Cornelia Catanga, artista purta numele de Pădureanu, ca urmare a căsătoriei cu Aurel, în anul 2016. De aceea, pe crucea din lemn a Corneliei Catanga a fost trecut numele Cornelia Pădureanu, precum și anul nașterii artistei, dar și cel al decesului, așa cum este normal.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: