Redactia.ro
Home » Știri » Ce ne așteaptă în 2021? Previziunile sumbre ale lui Călin Popescu Tăriceanu

Ce ne așteaptă în 2021? Previziunile sumbre ale lui Călin Popescu Tăriceanu

Ce ne așteaptă în 2021? Previziunile sumbre ale lui Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu, fostul premier al României a făcut câteva previziuni pentru anul 2021, în ceea ce privește situația economică din România. 

Previziunile sumbre ale lui Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a făcut o retrospectivă a anului 2020 și a făcut câteva previziuni în ceea ce privește situația economică din România. Potrivit fostului premier, jumătate din micile companii românești sunt în moarte clinică și este doar o chestiune de timp până când acestea vor fi lichidate sau cumpărate de străini.

Mai mult, politicianul consideră că acest an a fost poate fi caractirezat ca ”anul derapajelor”, atât economice, cât și constituționale. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu susține că în numele crizei sanitare generate de coronavirus, au fost și sunt interzise întâlnirile și protestele, potrivit capital.ro.

”Se termină un an pe care nu o să-l regrete nimeni! 2020 a fost cel mai greu an din 1989 încoace! Pentru omenire, pentru români, pentru partidul pe care îl conduc, pentru mine personal! Probabil am fi cu toții mai fericiți dacă l-am șterge pur și simplu din calendar! Dar așa e viața! Dumnezeu ne supune la încercări care, câteodată, ne depășesc imaginația! (…)

Pe scurt, 2020 a fost anul derapajelor! În primul rând al derapajelor economice: gândiți-vă doar le cele 140 miliarde de lei împrumutate de guvernul Iohannis-Orban și la momentul în care vom începe să-i dăm înapoi. Apoi al derapajelor constituționale. Există vreun drept care nu ne-a fost încălcat? Dreptul la liberă circulație? Dreptul la opinie? Dreptul la educație? Dreptul la libertate religioasă? Toate au fost terfelite în numele luptei cu virusul!

Ne vom reveni greu după 2020, pentru că anticorpii pe care o societate îi dezvoltă în asemenea momente de criză au fost inhibați și opriți de la dezvoltare de modul în care guvernanții au tratat problema crizei medicale. Gândiți-vă că, în numele luptei cu coronavirusul, întâlnirile și protestele au fost și sunt interzise. Asistăm neputincioși la cel mai grav atac al puterii politice la adresa bisericii, de la comuniști încoace! Sistemul care a paralizat Justiția între 2009 și 2016 revine în forță și va fi foarte greu să mai vorbim despre o justiție independentă. Jumătate din micile companii românești sunt în moarte clinică și este doar o chestiune de timp până când vor fi lichidate sau cumpărate de operatori străini. Cu un guvern de amatori trăim de pe o zi pe alta, fără perspectivă, fără plan, fără valori, fără viitor!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu în postarea sa de pe Facebook.

Ce a fost în 2020, ce am prognozat la începutul anului şi ce ne-a adus această criză

Anul 2020 a fost marcat de o criză apărută de nicăieri, care a venit într-o formă puţin aşteptată, o pandemie. Mulţi întreabă cum a fost posibil ca în secolul XXI lumea occidentală să fie lovită de o asemenea pandemie, iar cele mai sigure măsuri de salvare de la infectarea cu Covid-19 să fie purtatul măştii, spălatul pe mâini, carantina în casă, ca acum 100 de ani.

Tot ce scriam la începutul lui 2020 a fost dat peste cap de această pandemie, care a adus cu ea cea mai violentă criză economică din istorie în trimestrul al doilea. Măsurile luate în România nu au fost cu mult diferite faţă de cele luate în Uniunea Europeană, doar banii au fost puţin diferiţi, în funcţie de posibilităţi.

Hotelurile s-au prăbuşit pentru că nu au mai avut clienţi şi nici nu prea au. Pentru hotelurile care mai sunt deschise, pentru că multe au tras obloanele până în martie-aprilie 2021, gradul de ocupare este între 10-15%, ceea ce înseamnă că pierd bani în fiecare zi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: