Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu ai voie să cari cu liftul! Riști amenzi usturătoare dacă urci așa ceva în ascensor

Ce nu ai voie să cari cu liftul! Riști amenzi usturătoare dacă urci așa ceva în ascensor

Ce nu ai voie să cari cu liftul! Riști amenzi usturătoare dacă urci așa ceva în ascensor

Cei care locuiesc la bloc trebuie să respecte mai multe reguli clare, având în vedere că mai sunt și alți locatari acolo. Este mult mai strictă conduita dintr-un bloc, iar nerespectarea ei poate atrage urmări grave. Atenție mare mai ales dacă folosiți liftul, pentru că este complet interzis să urci anumite obiecte cu ajutorul acestuia.

Ce nu ai voie să pui în lift

În lift trebuie să respecți mai multe reguli stricte, dacă nu vrei să ai probleme cu vecinii sau administratorul blocului, care poate chiar să cheme poliția. O femeia a simțit asta pe pielea ei, după ce a decis să urce în lift ceva total nepotrivit.

Aceasta a cărat cu liftul molozul, după ce s-a apucat de renovat apartamentul pe care îl cumpărase recent. A avut mult de tras, o cantitate mare de tencuială și pietriș, motiv pentru care a avut nepotrivita inspirație de a utiliza ascensorul ca să își ușureze munca. Fără să se gândească la urmări, a procedat cum a plănuit, dar vecinii au reacționat imediat.

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă, deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru. Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter.

Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat. Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg?). Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, a scris femeia.

Femeia a primit o amendă de 400 de lei pentru gestul făcut, iar explicația este una clară: nu trebuie să procedezi așa în astfel de situații, pentru că provoci deranj celorlalți locatari din bloc, mizerie peste tot și atragi doar pagube financiare și o mustrare de toată frumusețea.

Ce să nu faci niciodată în lift

Utilizarea lifturilor presupune un anumit grad de responsabilitate din partea tuturor pasagerilor. Ar fi indicat să nu vă înghesuiți în ascensor pentru că, odată depășită greutatea maximă admisă, riscul ca acesta să se blocheze este foarte mare.

Dacă mai este și altcineva cu tine în lift și are o călătorie mai scurtă, frumos ar fi să îi facilitezi coborârea. În plus, nu rezerva liftul dacă ai uitat ceva în casă; cheamă-l din nou după ce ai rezolvat problema.

Nu mânca în lift, pentru că nimeni nu vrea să simtă mirosul mâncării, care nu va trece prea repede. De asemenea,  ar fi bine să eviți să vorbești la telefon, mai ales dacă sunt și alți pasageri. Oricum semnalul nu este deloc bun acolo!

În final, nu sări niciodată în lift! În general, este foarte rezistent, dar nu trebuie să profităm de asta, pentru că ideea este să avem o călătorie cât mai liniștită, care să nu provoace deranj.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: