Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu ai voie să faci de 1 mai și Paști? Prefectul Capitalei avertizează

Ce nu ai voie să faci de 1 mai și Paști? Prefectul Capitalei avertizează

Prefectul Capitalei, Alin Stoica

Odată cu ridicarea restricției de a mai circula pe timp de noapte, pentru noaptea de Înviere, unii români ar putea profita de acest lucru și ar putea organiza petreceri. Prefectul Capitalei, Alin Stoica, vine cu o explicație în acest sens și anume că nu se pot face petreceri de Paști sau serbări și nici în cluburi nu se poate merge, având în vedere faptul că sunt închise.

Ce nu ai voie să faci de 1 mai și Paști? Prefectul Capitalei avertizează

De 1 Mai și de Paști nu se vor putea organiza petreceri, anunță prefectul Capitalei Alin Stoica. În schimb, se pot primi musafiri, dar cu evitarea acestor tipuri de evenimente.

„Nu există petreceri, adică petrecerile nu pot fi organizate niciunde, nici acasă, nici pe stradă, nici în cluburi, niciunde. Sunt interzise sărbătorile, serbările și așa mai departe. Putem primi musafiri, evident, pot să vină rude în vizită, dar nu putem să facem petreceri cu muzică, cu dans și așa mai departe”, a adăugat prefectul, la Digi 24.

Alin Stoica a mai punctat faptul că și atunci când primimi musafiri să avem grijă, în sensul ca să limităm numărul persoanelor care ne trec pragul casei. Prefectul recomandă ca și în interior să nu fie mai multe de zece oameni.

„Cel mai bine ar fi să limităm numărul de persoane cu care ne întâlnim. Dar dacă ne uităm, de exemplu, că pentru activitățile de recreere în aer liber avem voie 10 persoane care nu locuiesc în mod permanent împreună, ar fi o regulă bună să nu depășim 10 persoane nici la interior. Vorbim de persoane care nu se întâlnesc în mod frecvent, că dacă vorbim de familii, atunci vorbim de altceva. Pentru familiile care locuiesc împreună sau sunt în contact permanent, atunci lucrurile pot sta diferit”, a mai explicat Alin Stoica.

Ce trebuie să facă oamenii care îi aud pe vecini cum petrec

În cazul în care unii oameni își vor vedea și auzi vecinii cum petrec în zilele de 1 mai și Paști, Alin Stoica spune că nu încurajează faptul ca aceștia să sune la 112, dar dacă se vor descoperi astfel de situații, evident, poliția va interveni la fața locului.

„N-o să încurajăm neapărat partea asta de delațiune, dar evident că dacă vor fi descoperite astfel de lucruri, vor fi sancționate. (…) Poliția, evident, va interveni. Dacă este chemată pentru petrecere, zgomot, muzică, poliția poate să intervină cu siguranță”, a menționat prefectul Alin Stoica, întrebat fiind dacă îi încurajează pe oameni să sune, dacă aud petreceri la vecini.

De altfel, reamintim că pentru noaptea de Înviere s-a eliminat carantina de noapte, încât creștinii ortodocși să poată merge la slujbă. De asemenea, în Vinerea Mare magazinele vor fi deschise până la ora 20:00, acolo unde se închid la ora 18:00.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: