Redactia.ro
Home » Știri » Ce obiective turistice trebuie să vizitezi neapărat dacă ajungi în Cluj. FOTO

Ce obiective turistice trebuie să vizitezi neapărat dacă ajungi în Cluj. FOTO

GALERIE FOTO (6)

Clujul și-a câștigat pe bună dreptate locul printre cele mai frumoase şi îngijite oraşe din ţară, iar cei care aleg să îl viziteze, au de ales dintre foarte multe obiective turistice. Dacă ajungeți în Cluj, nu trebuie să ratați mai multe locuri, printre care Piața Unirii, Piaţa Muzeului şi Casa Matei Corvin.

Obiective turistice pe care să nu le ratezi în Cluj

Orașul Cluj a devenit în ultimii ani o destinație des vizitată de turiști, și nu numai din România, ci din întreaga lume. Asta se datorează istoriei fermecătoare regăsite la fiecare pas, dar și a poveștilor fascinante din spatele clădirilor. Iată ce obiective turistice nu trebuie să ratezi dacă ajungi la Cluj.

Obiective de neratat în Cluj- Piața Unirii

Acum este cunoscută drept Piața Unirii, dar în trecut locul a constituit miezul orașului medieval Cluj, grupat în jurul Bisericii Sf. Mihail. Piața are cea mai mare dimensiune din vechile piețe ce se află în centrul și sud-estul Europei, aproximativ 220 m pe 160 m, ulterior s-au format și piețe mai mari.

Aici, în mijlocul pieței se regăsește Biserica Sf. Mihail, dar și Statuia lui Matia Corvin, iar în laturile pieței vei vedea mai multe clădiri celebre.

sursa foto: bunadimineata.ro

Obiective de neratat în Cluj- Piața Muzeului și Casa Matei Corvin

Piața Muzeului poartă această denumire după Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se regăsește în capătul Pieței. Acum, Piața Muzeului este o frumoasă zonă pietonală, unde vei regăsi o mulțime de localuri fascinante, dar și Biserica Franciscană. În centru, vei vedea obeliscul Karolina, atracție realizată în amintirea vizitei la Cluj a împăratului Francisc I și soția acestuia, Carolina Augusta.

Nu trebuie să ratați nici casa Matia Corvin sau Casa Mehffy, așa cum mai este cunoscută, este o clădire în stil gotic al secolului XV-lea, acum Universitatea de Arte și Design. Aici, în această casă, hanul orașului din acea vreme, s-a născut Matia Corvin, 23 februarie 1443, fiul marelui voievod al Transilvaniei, Ioan de Hunedoara.

sursa foto: planiada.ro

Obiective de neratat în Cluj- Parcul Central

Denumit și Parcul Mare, Parcul Central are o vechime de peste 180 de ani și este unul dintre principalele spații verzi din zona centrală a Clujului. Parcul Central este delimitat de Cluj Arena la vest, Teatrul Maghiar de Stat la est și râul Someșul Mic la nord.

sursa foto: clujtravel.ro

Obiective de neratat în Cluj- Grădina Botanică

Grădina Botanică din Cluj este un spaţiu imens, care se întinde pe 14 hectare, unde te poţi relaxa şi deconecta de zumzetul oraşului. Aici vei găsi mii de specii de plante şi poţi admira o mulţime de tipuri de lalele, petunii sau trandafiri, în funcţie de sezon.

sursa foto: transilvaniareporter.ro

Obiective de neratat în Cluj- Cetățuia

Cu siguranță nu poți pleca din Cluj fără să urci pe Cetățuie. Unul dintre cele mai frumoase hoteluri din Cluj, Belvedere, îl vei găsi aici, dar și o priveliște încântătoare și o mulțime de terase. Cetățuia se regăsește pe malul stâng al Someșului și este o fortificație construită în perioada habsburgică, în vârful dealului Cetățuia. A fost clădită cu ziduri în formă de stea, cu 5 bastioane de colț, 3 porți și șanț de apărare.

sursa foto: cluj.com

Obiective de neratat în Cluj- Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Parcul Etnografic Romulus Vuia

Muzeul conţine un adevărat tezaur al obiectelor ţărăneşti din zonă, ce datează din secolele XVII-XII. Muzeul conţine peste 40 de mii de piese.

sursa foto: transilvaniareporter.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: