Redactia.ro
Home » Știri » Ce pățesc șoferii care circulă cu anvelope de vară iarna și fac accident

Ce pățesc șoferii care circulă cu anvelope de vară iarna și fac accident

Ce pățesc șoferii care circulă cu anvelope de vară iarna și fac accident

Iată ce li se poate întâmpla șoferilor care circulă cu anvelope de vară iarna și fac accident. De când iarna s-a instalat de-a binelea în țară, mulţi şoferi care au circulat toată iarna cu cauciucuri de vară sunt nevoiţi să-şi schimbe anvelopele. Service-urile auto au fost pe fază și au mărit tarifele.

Ce pățesc șoferii care circulă cu anvelope de vară iarna și fac accident

Să mergi cu anvelope de vară iarna este foarte periculos.

„Acea anvelopă nu face faţă unei situaţii de urgenţă, să oprim autoturismul nostru în condiţii de siguranţă, să evităm un obstacol. Toate sistemele maşinii de siguranţă vor fi în alertă. Ne este şi foarte greu să controlăm maşina. Plecarea de pe loc va fi foarte greoaie, maşina va derapa”, a spus Sorin Ene, pilot de curse, potrivit observatornews.ro.

În cazul unui accident auto, dacă şoferii nu au anvelope de iarnă, există riscul să nu fie despăgubiţi pe asigurarea CASCO, conform sursei menționate mai sus.

Marius Constantinescu, broker asigurări: „Există contravenţie de la 1.300 la 2.900 de lei, cu ridicarea talonului. Există o sancţiune şi din partea asigurătorului CASCO. Constă fie în neplata dosarului de daună, fie în aplicarea unor franchize procentuale, care se vor reţine din despăgubire”, conform sursei menționate.

Ce amendă riscă șoferii care nu au autovehiculul echipat corespunzător în timpul iernii, când condițiile o cer

Conform Codului Rutier, șoferii au obligația de a-și echipa mașinile în concordanță cu condițiile meteorologice. Cei care nu dețin asupra lor accesoriile prevăzute în Codul Rutier pentru iarnă riscă să primească amenzi considerabile. Conform Codului Rutier, șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu cauciucuri de iarnă, dar și cu lanțuri de zăpadă. Mai mult decât atât, șoferii sunt obligați să aibă în portbagajul mașinii un săculeț de nisip și o lopată pe care o vor putea folosi la deszăpezire, desigur dacă va fi cazul.

Cei care sunt opriți în trafic și nu dețin cele enumerate riscă o sancțiune cuprinsă între 9 și 20 de puncte. În plus, polițiștii pot decide și ridicarea certificatului de înmatriculare al mașinii, iar șoferii vor primi o dovadă înlocuitoare fără a avea însă dreptul de a circula pe stradă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: