Redactia.ro
Home » Monden » Ce pensie are Adriana Iliescu. Câți lei primește de la stat fosta profesoară de limba română

Ce pensie are Adriana Iliescu. Câți lei primește de la stat fosta profesoară de limba română

GALERIE FOTO (3) Ce pensie are Adriana Iliescu

Ce pensie are Adriana Iliescu. A devenit cunoscută în întreaga Românie după ce a născut o fetiță la vârsta de 66 de ani. Adriana Iliescu are acum 82 de ani, iar fiica sa, Eliza are 16 ani. Ce pensie primește fosta profesoară?

Ce pensie are Adriana Iliescu. Câți lei primește de la stat fosta profesoară de limba română

Ce pensie are Adriana Iliescu. În anul 2005, Adriana Iliescu aducea pe lume o fetiță la vârsta de 66 de ani. Femeia a surprins întreaga României, devenind la acea vreme, cea mai bătrână mămică din lume. Acum, fosta profesoară are 82 de ani, iar fiica sa, Eliza, are 16 ani și este o adevărată domnișoară. Cele două duc o viață liniștită și se bucură de momentele petrecute împreună.

Cu toate astea, Adriana și Eliza duc o viață destul de modestă, pensia fostei profesoare de română fiind singura sursă de venit. Adriana Iliescu este extrem de mândră de fiica sa, mai ales că Eliza este o elevă de nota zece. După ce termină liceul, adolescenta vrea să urmeze două facultăți, iar mai apoi să devină cadru didactic. Până de curând, pensia Adrianei Iliescu a fost de 2.000 de lei pe lună, iar după majorarea din septembrie, primește aproximativ 2.300 de lei. La acest venit se adaugă și bursa de merit pe care Eliza o primește, aceasta valorând în jur de 300 de lei.

Pe lângă această sumă octogenara, mai primește încă 2000 de lei, de la Uniunea Scriitorilor. „Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei. Ne-am gospodărit mereu cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, mărturisea Adriana Iliescu pentru playtech.ro.

Chiar și așa, Adriana Iliescu nu se plânge și este bucuroasă că se poate bucura de momentele frumoase petrecute alături de fiica ei. Femeia este foarte fericită că visul cel mare i s-a îndeplinit și a putut să devină mamă, chiar și la o vârstă înaintată. Deși a crescut și este o adevărată adolescentă, Eliza este mulțumită de condițiile pe care mama sa i le oferă.„Având în vedere perioada aceasta dificilă, purtăm ce avem pe noi, însă ne bucurăm că suntem bine și sănătoase. Fata are o aplecare spre lectură, cumpără și citește cărți, mai ales din secolul XX. Îmi place ca fiica mea să fie cochetă, însă nu dăm banii aiurea pe haine, este un magazin în Drumul Taberei, cu hainuțe la 35-40 de lei. De exemplu, i-am luat, de 1 Iunie, o fustiță plisată, la vreo 40 de lei, extraordinară.”, a declarat Adriana Iliescu, în urmă cu ceva timp.

Eliza a aflat că a fost concepută în vitro

Eliza a fost considerată un copil minune încă de pe vremea când a venit pe lume. A fost extrem de dorită de mama sa care a vrut să o aibă atât de tare încât a învins și natura. Deși multă lume a considerat o nebunie curată povestea ei, Adriana a știut că vrea un copil și și-a urmat visul. Eliza s-a născut perfect sănătoasă, iar la scurt timp, Adriana a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai bătrână mamă din lume. Fosta profesoară de română a făcut fertilizarea în vitro în 2004 la profesorul Bogdan Marinescu, cel care a avut grijă și de evoluția fătului.

În urmă cu ceva timp, Eliza a întrebat-o pe mama sa de tatăl său, moment în care Adriana a trebuit să-i spună adevărul.„Elizei i s-a explicat procedeul pas cu pas, i s-a povestit cum a evoluat în burtică, ce riscuri au existat, cum s-a născut. I s-a spus și că au existat riscuri mari. A fost totul ok, a înțeles, asta până la partea în care i s-a explicat că nu își va cunoaște niciodată tatăl pentru că nimeni nu știe cine este acel bărbat. Partea aceea a fost dureroasă, Eliza a avut lacrimi în ochi și a pus un million de întrebări, nu a fost ușor să înțeleagă. Și pentru Adriana a fost un moment dificil, cum să îî explicit copilului tău de 13-14 ani că ai apelat la o bancă de donatori, că nu știi cine este bărbatul respectiv, că l-ai ales în funcție de felul în care arăta. Elizei i-a fost foarte greu să proceseze, însă a fost nevoită să accepte în cele din urmă. Are noroc cu faptul că nașul ei, profesorul Marinescu, îi este foarte aproape, iar pe el îl vede ca pe o figură paternă”, a spus Adriana Iliescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: