Redactia.ro
Home » Monden » Ce pensie are Florin Piersic, după 67 de ani pe scenă? Suma ruşinoasă pe care o încasează de la statul român

Ce pensie are Florin Piersic, după 67 de ani pe scenă? Suma ruşinoasă pe care o încasează de la statul român

Ce pensie are Florin Piersic, după 67 de ani pe scenă? Suma ruşinoasă pe care o încasează de la statul român

Florin Piersic, una dintre cele mai luminate figuri ale teatrului românesc, a ajuns la frumoas vârstă de 88 de ani, având o carieră remarcabilă de 66 de ani. Mulți se întreabă ce pensie încasează artistul. Iată toate detaliile!

Ce pensie are Florin Piersic, după 67 de ani pe scenă

Marele actor Florin Piersic ia lunar o pensie modestă, care nu reflectă deloc contribuția sa masivă în domeniul culturii. Cu toate acestea, suma de 2000 de lei pe care o primește lunar din partea statului român este departe de a reflecta valoarea sa artistică.Chiar și în ciuda faptului că este unul dintre cei mai proeminenți actori români, Florin Piersic continuă să primească o pensie care este sub așteptările multora.

Cu o contribuție atât de semnificativă în lumea teatrului și cinematografiei din țara noastră, mulți consideră că suma pe care o primește este departe de a fi suficientă sau echitabilă. Totuși, el mai primește 2700 de lei de la Uniunea Teatrală din România, sub formă de indemnizație de merit, ceea ce arată o recunoaștere parțială a valorii sale.

Florin Piersic, un pilon al scenei românești

Florin Piersic a fost un pilon al scenei românești încă din anii ’60 și ’70, iar acum, la vârsta de 88 de ani, el este încă unul dintre cei mai respectați și iubiți actori. Cariera sa începe în 1957, când a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, și de atunci a continuat să încânte publicul cu rolurile sale memorabile. De la tragedii la comedii, el a demonstrat un talent remarcabil și o versatilitate impresionantă.

Pe lângă activitatea sa scenică, Florin Piersic a fost și un promotor al culturii românești în afara țării. Prin intermediul filmelor sale, el a adus faimă și recunoaștere teatrului și cinematografiei românești în întreaga lume. Cu toate acestea, contribuția sa aparent nu este reflectată în mod corespunzător în suma pensiei pe care o primește.

Cu toate că suma pe care o primește poate părea modestă în comparație cu contribuția sa imensă la cultură, Florin Piersic rămâne un simbol al dedicației și talentului artistic. În ciuda provocărilor cu care se confruntă în prezent, el continuă să fie o figură venerată și iubită de publicul român.

Florin Piersic, transferat la Terapie Intensivă

Florin Piersic a fost transferat la secția de Terapie Intensivă a Institutului Inimii din Cluj-Napoca. Această decizie vine în urma unei intervenții chirurgicale la genunchi suferite de artist în zilele anterioare. Medicii au luat în considerare și prezența unui stimulator cardiac montat de mai mulți ani, monitorizează îndeaproape evoluția stării de sănătate a actorului.

Chiar dacă zvonurile despre un posibil transfer al lui Piersic la un spital din străinătate au fost vehiculate, oficialii spitalului din Cluj-Napoca au negat această ipoteză, subliniind că în prezent nu se ia în considerare o asemenea decizie. Informațiile despre starea sa de sănătate sunt limitate, iar medicii refuză să ofere detalii extinse.

Se știe, totuși, că internarea lui Florin Piersic a avut loc vineri, inițial pentru tratarea unei infecții la genunchi. Ulterior, medicii au constatat că infecția s-a extins și la stimulatorul cardiac al actorului, o complicare care aduce o complexitate suplimentară tratamentului său.

Perspectiva unui posibil transfer la o altă unitate medicală sau în străinătate este luată în considerare în funcție de evoluția stării sale de sănătate. Cu toate acestea, nu s-a stabilit încă niciun plan concret în acest sens, iar deciziile vor fi luate în conformitate cu evoluția medicală.

Starea actuală de sănătate a actorului

În această situație delicată, familia lui Florin Piersic a cerut discreție din partea personalului medical, dorind să păstreze aspectele legate de evoluția sănătății sale în sfera privată. Un purtător de cuvânt al spitalului a confirmat că actorul se află într-o stare stabilă și primește tratament adecvat, însă nu vor fi furnizate detalii suplimentare conform solicitării familiei.

„Este într-o stare stabilă în momentul de față. Se află internat pe secția de Cardiologie din Institutul nostru, sub tratament medicamentos. Dar vreau să subliniez că familia mi-a cerut în mod expres să nu furnizez informații pentru că dorește intimitate și discreție vizavi de starea dumnealui”, a declarat un reprezentant al spitalului, relatează Antena3 CNN. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: