Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie are fostul președinte Emil Constantinescu. E mai mult decât poate visa orice român

Ce pensie are fostul președinte Emil Constantinescu. E mai mult decât poate visa orice român

Emil Constantinescu

Pensie Emil Constantinescu. Subiectul pensiilor este unul delicat în țara noastră, mai ales că acestea sunt destul de mici pentru majoritatea oamenilor. Iată ce pensie are fostul președinte al României.

Ce pensie are fostul președinte Emil Constantinescu

A împlinit 80 de ani și s-a retras din viața politică. Acum, el nu mai are apariții publice și se ocupă de treburile casnice. De asemenea, el se bucură de pensia sa. Iată cât încasează lunar fostul șef de stat.

Nu este de mirare faptul că Emil Constantinescu are o pensie mare, pentru că a deținut mai multe funcții importante în stat. S-a aflat la conducerea României un singur mandat, însă încasează o pensie mult mai mare decât orice alt român obișnuit, care a muncit o viață întreaga.

Emil Constantinescu are o pensie lunară de 13.000 de lei, în contextul în care punctul de pensie în 2021 a ajuns la valoarea de 1.442 de lei și urmează să crească la 1.875 de lei în toamna anului 2021.

Emil Constantinescu primește 5.000 de lei drept pensie pentru faptul că a fost profesor la Universitatea din București. El a fost și rector al acestei instituții de învățământ. De altfel, Emil Constantinescu și Klaus Iohannis sunt singurii șefi de stat ai României care au provenit din mediul universitar.

Emil Constantinescu primește și 8.367 pentru mandatul său de președinte al țării. Așadar, acesta primește cu mult mai mult decât alți români, unii dintre ei fiind la limita supraviețuririi.

Funcții are lui Emil Constantinescu după retragerea din politică

Emil Constantinescu a ieșit din politică, iar acum el este Preşedintele Consiliului științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura şi Civilizaţia Levantului.

„Profesor emerit, preşedinte de onoare al Senatului Universităţii din Bucureşti; Membru al board-ului Academiei Mondiale de Artă și Știință şi al board-ului directorilor World University Consortium; Preşedintele Academiei de Diplomaţie Culturală din Berlin, 2011 – 2017; Preşedinte fondator al Forumului Academic Român, 2008 – prezent; Rectorul Universităţii din Bucureşti, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, 1992 – 1996”, se arată pe site-ul insituției.

Emil Constantinescu a fost președintele țării noastre între 1996 și 2000, fiind singurul președinte care a deținut un singur mandat.