Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie încasează lunar Ion Țiriac. Fostul jucător de tenis ar putea trăi liniștit dacă s-ar lăsa de afaceri

Ce pensie încasează lunar Ion Țiriac. Fostul jucător de tenis ar putea trăi liniștit dacă s-ar lăsa de afaceri

Ion Țiriac este un nume cu rezonanță atât în lumea sportului, cât și în cea a afacerilor. Cu o avere estimată la aproximativ 2 miliarde de dolari, el se numără printre cei mai bogați oameni din România și chiar din lume. Acest succes impresionant nu este străin de faptul că Țiriac și-a dedicat o bună parte din viață tenisului și apoi a bifat o serie de realizări notabile în domeniul afacerilor.

În anul 1970, Ion Țiriac a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din lumea tenisului. Acest succes a adus faimă și recunoaștere atât lui, cât și partenerului său, Ilie Năstase. Performanțele sale în tenis l-au plasat pe Țiriac pe harta jucătorilor de top ai acelei perioade.

Ce pensie primește, de fapt, Ion Țiriac

Pe lângă succesul său în tenis și în afaceri, există o altă latură a vieții lui Ion Țiriac care atrage atenția publicului: pensia pe care o încasează lunar de la statul român. Conform informațiilor disponibile, fostul sportiv beneficiază de o pensie lunară considerabilă, o sumă care depășește așteptările multor pensionari români.

Mihai Rusu, un fost jucător de tenis, a exprimat confuzia sa față de suma impresionantă pe care Țiriac o primește lunar ca pensie de la statul român. Rusu subliniază că în perioada dintre anii 1982 și 1990, Țiriac a lipsit din țară, ceea ce ridică întrebări cu privire la justificarea acestei sume considerabile. Faptul că Țiriac nu a fost implicat într-o carieră oficială în sectorul public, precum și absența sa prelungită din țară între 1982 și 1990, în timpul căruia a avut rezidența în Germania, adaugă un mister suplimentar situației.

„E interesant de înțeles cum Țiriac încasează de la Ministerul de Interne o pensie de 12.000 de lei, a cărei existență chiar el a recunoscut-o public, în contextul în care n-a pus piciorul în România în perioada 1982-1990. N-a fost la serviciu nicio secundă, ca să zic așa!”, a spus bărbatul în vârstă de 74 de ani, recent, pentru playsport.ro.

Ion Țiriac, un maestru al afacerilor

După încheierea carierei sale în tenis, Ion Țiriac a reușit să își folosească talentul și determinarea în lumea afacerilor. Acesta a devenit antrenor, manager, consultant și chiar organizator de turnee de tenis. Succesul său în diverse domenii de activitate a contribuit semnificativ la acumularea unei averi impresionante.

Unul dintre domeniile în care Țiriac și-a canalizat energia și pasiunea este industria auto. A fost un pionier în introducerea mărcilor auto de prestigiu pe piața românească, iar astăzi, grupul său de firme se extinde de la vânzarea de mașini de lux până la service-uri auto moderne și reprezentanțe de marcă internațională.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: