Redactia.ro
Home » Monden » Ce pensie jenantă avea regretatul artist Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de carieră. Câți bani primea

Ce pensie jenantă avea regretatul artist Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de carieră. Câți bani primea

GALERIE FOTO (2) Ce pensie jenantă avea regretatul artist Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de carieră

Ce pensie jenantă avea regretatul artist Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de carieră. Vineri a plecat dintre noi celebrul artist Nelu Ploieșteanu, după ce se afla internat în spital în stare gravă. Artistul a murit la o săptămână după ce interpreta de muzică lăutărească Cornelia Catanga a decedat. Cu toate că a avut 55 de ani pe scenă, Nelu Ploieșteanu primea o pensie umilă.

Ce pensie jenantă avea regretatul artist Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de carieră. Câți bani primea

Ce pensie jenantă avea regretatul artist Nelu Ploieșteanu după 55 de ani de carieră. Vesta că Nelu Ploieșteanu a plecat dintre noi i-a șocat pe apropiații și fanii acestuia. Artistul a fost internat la Secția Terapie Intensivă în urmă cu mai bine de două săptămâni, fiind infectat cu noul coronavirus. Cântărețul de muzică lăutărească era iubit și apreciat de multă lume, acesta fiind cunoscut și pe plan internațional. Cu toate că avea 55 de ani de carieră în spate, artistul primea o pensie umilă, care nu-l mulțumea deloc.

În luna martie a acestui an, Nelu Ploieșteanu declara că primește o pensie de 800 de lei. Artistul era supărat din cauza pandemiei de coronavirus și se mutase din Capitală, departe de agitație. Acesta cânta zilnic la un local, timp de 2 ore și era mulțumit că putea să câștige un ban pentru a-și întreține familia. ”În București nu mai am ce face, m-am mutat aici, cu soția, cânt la un local, de doi ani, este un loc de muncă sigur, nu-s probleme mari pe aici cu pandemia. Cânt zilnic, de la orele 18.00 la 20.00, merge bine, sunt mulțumit, Doamne-ajută!Aș muri de foame, vai de capul nostru, dacă n-aș cânta în local! Primesc o pensie de doar 800 de lei, după 55 de ani de muncă, pensii mici au și colegele mele, solistele Maria Dragomiroiu (n.r.- ea a declarat că primește 1.200 de lei) și Maria Cârneci”, povestea Nelu Ploieșteanu.

Nelu Ploiesteanu a murit

Nelu Ploieșteanu a murit la 70 de ani

Interpretul de muzică lăutărească a pierdut lupta împotriva coronavirusului. Pe data de 18 martie, Nelu Ploieșteanu a fost internat de urgență la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, cu o saturație de 50% și cu plămânii afectați în proporție de 70%, iar în ciuda eforturilor depuse de cadrele medicale pentru a-i salva viața, inima artistului a cedat. ”Medicii se luptau să apară poate o minune la Floreasca. Se spera că un miracol poate va întinde și spre Nelu Ploieșteanu. El, un om extraordinar de modest. Țin minte și acum când în pauzele de la Antena Stars ieșea pe scările holului și fuma câte o țigară. Țigara aia care i-a nenorocit plămânii, pentru că Nelu Ploieșteanu, când s-a prezentat cu infecția cu COVID-19, avea plămânii făcuți praf, erau măcinați și mestecați cumpliți de o boală: fibroza pulmonară”, a declarat Florin Condurățeanu.

Nelu Ploieșteanu, pe numele său real Ion Dumitrache s-a născut pe 16 decembrie 1950, în Ciorani, alături de cei șase frați ai săi. Artistul a moștenit talentul de la tatăl său, care era și el interpret de muzică lăutărească.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: