Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie primeşte Omar Hayssam de la statul român, după ce a fost condamnat la 23 ani și 4 luni de închisoare

Ce pensie primeşte Omar Hayssam de la statul român, după ce a fost condamnat la 23 ani și 4 luni de închisoare

barbat arestat

Sirianul Omar Hayssam este încarcerat în Penitenciarul Mărgineni și are de executat o pedeapsă de 23 de ani și patru luni. Hayssam este condamnat în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak, dar și în alte patru dosare.

A primit în total 65 de ani de închisoare, însă după contopirea pedepselor s-au redus acești ani la 24 de ani. A executat până acum doar zece ani din pedeapsa pe care a primit-o.

Are o pensie de 1.400 lei

Omar Hayssam beneficiază, în acest moment, de o pensie pentru handicap, în valoare de aproximativ 1.400 de lei pe lună. Aceasta este și singura sursă de venit a omului de afaceri, în condițiile în care nu mai poate presta alte activități, din cauza stării de sănătate precare, scrie fanatik.ro.

Hayssam și-a depus dosarul la Casa Locală de Pensii Sector 1 București la sfârșitul anului 2022, iar decizia de pensionare i-a venit în aprilie 2023. Câteva luni mai târziu, el a contestat documentul, motivând că trebuia să primească mai mulți bani.

Fostul om de afaceri suferă de diabet și este dependent de insulină, iar din cauza durerilor a ajuns să-i fie administrate de mai multe ori pe zi injecții cu morfină.

Pretinde că a lucrat mai mulţi ani

Omar Hayssam susține că statul român nu i-a luat în calcul toți anii petrecuți în câmpul muncii.

”În drept, s-a invocat prevederile Legii nr. 127/2019. La data de 21.06.2023, reclamantul a depus la dosar precizări prin care a arătat că la stabilirea drepturilor a fost avută în vedere doar o perioadă de cotizare de 4 ani, în condiţiile în care a fost încadrat în muncă pentru o perioadă de aproximativ 30 de ani la mai multe societăţi comerciale.

În plus, a susţinut că nu i-a fost calculat stagiul potenţial de cotizare, care să fie acordat şi avut în vedere la calculul drepturilor legale de care beneficiază”, se arată în cererea lui Omar Hayssam, consultată de sursa amintită.

Omar Hayssam are de acoperit un prejudiciu total de peste 20 de milioane de euro. El le-a spus judecătorilor că nu mai poate plăti despăgubirile din pensia de 1.400 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: