Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie va avea Angela Merkel. Cancelarul Germaniei se va retrage după alegerile generale din septembrie

Ce pensie va avea Angela Merkel. Cancelarul Germaniei se va retrage după alegerile generale din septembrie

Ce pensie va avea Angela Merkel. Cancelarul Germaniei se va retrage după alegerile generale din septembrie

Cancelarul german îşi va încheia mandatul în fruntea guvernului federal după alegerile generale din septembrie. Iată ce pensie va avea Angela Merkel!

Ce pensie va avea Angela Merkel. Cancelarul Germaniei se va retrage după alegerile generale din septembrie

Angela Merkel, în vârstă de 67 de ani, se va retrage din funcția de Cancelar al Germaniei după alegerile generale din septembrie. În toți acești ani și-a consolidat poziția de unul dintre cei mai de succes lideri politici din lume.

Cancelarul german Angela Merkel va primi o pensie lunară de circa 15.000 de euro, după ce îşi va încheia mandatul în fruntea guvernului federal. Calculul pensiei a ţinut cont de numeroşii ani petrecuţi de Merkel în parlamentul german. Și vechimea sa în posturi de ministru în guvernul federal şi de cancelar a contat foarte mult.

Angela Merkel va primi aproape jumătate din salariul actual Aceasta câștigă în prezent peste 35.000 de euro pe lună. La fel ca toţi foştii cancelari şi foşti preşedinţi federali, Merkel va avea, de asemenea, dreptul la un birou. În plus, i se va plăti un manager de birou, doi asistenţi, un dactilograf şi un şofer.

În timpul funcției sale, ea a avut de-a face cu cinci prim-miniștri ai Regatului Unit, patru președinți francezi și șapte prim-miniștri italieni. Pe 24 iulie, anul curent, Angela Merkel a susținut un ultim discurs în Parlamentul german.

Angela Merkel ar vrea să redevină profesoară şi să predea fizica

Angela Merkel a sugerat că după ce îşi va termina actualul mandat de cancelar s-ar putea întoarce la profesia ei din tinereţe. Mai exact, aceasta se va întoarce la catedră, unde va fi profesoara de fizică. Originară din fosta Germanie comunistă, Angela Merkel a absolvit fizica la Universitatea Karl Marx din Leipzig în anul 1978, iar în 1986 şi-a luat doctoratul în fizică şi apoi a devenit profesor şi cercetător la Academia de Ştiinţe din Berlinul de Est.

”Toate universităţile care mi-au oferit un titlu de doctor onorific vor mai auzi de mine din nou. Atunci când nu voi mai fi cancelar mă voi întoarce, şi nu pentru puţin timp, ca astăzi. Voi sta mai mult”, a afirmat Merkel în discursul susţinut la Graduate School of Management din Leipzig (HHL), care i-a oferit titlul de doctor honoris causa, conform Agerpres.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: