Redactia.ro
Home » Homepage » Ce pensie vei avea în funcție de salariul pe care-l primești în prezent. Cum o poți calcula

Ce pensie vei avea în funcție de salariul pe care-l primești în prezent. Cum o poți calcula

pensie

Mulți dintre cei care se apropie de vârsta pensionării se gândesc la suma de bani pe care o vor încasa lunar din partea statului român. Iată ce pensie va avea un român în funcție de salariul pe care îl primește în prezent la locul de muncă.

Cum poți calcula ce pensie urmează să primești

Buletinul de calcul este un document care conține informații referitoare la veniturile obținute de un asigurat în timpul activității sale profesionale și care stau la baza stabilirii drepturilor de pensie. Acesta poate fi solicitat la casa de pensii din raza de domiciliu a asiguratului și conține mai multe elemente.

Buletinul de calcul este un document oficial emis de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), care conține informații despre perioadele de cotizare, veniturile asupra cărora s-au făcut contribuții de asigurări sociale, vechimea în muncă, precum și alte elemente care influențează cuantumul pensiei.

Este important de menționat că buletinul de calcul nu reprezintă o decizie de pensie și nu garantează acordarea unei anumite sume de bani cu titlu de pensie. Acesta este doar un instrument care vă ajută să vă faceți o idee despre cât de mult veți primi lunar după ce veți ieși la pensie. Pentru a afla cu exactitate cuantumul pensiei dumneavoastră trebuie să faceți o cerere oficială de pensionare la casa de pensii și să primiți o decizie de pensie.

Valoarea pensiei se determină prin înmulțirea punctajului mediu anual realizat de asigurat cu valoarea unui punct de pensie. „Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică”, potrivit CNPP.

Ce pensie vor primi românii în funcție de salariul pe care îl încasează în prezent

Conform Adevărul, dacă un român care un salariu brut de 4.000 de lei și va ieși la pensie peste zece ani, atunci el va primi o pensie de aproximativ 1.250 de lei. Dacă acesta are salariul de 5.000 de lei și va ieși la pensie tot peste zece ani, atunci pensia pe care o va primi se va ridica la aproximativ 1.600 de lei. Dacă un român încasează lunar 7.000 de lei și va ieși la pensie în anul 2033, atunci el va primi 2.180 lei.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: