Redactia.ro
Home » Știri » Ce plănuiesc Vladimir Putin şi Kim Jong Un, care s-au întâlnit la cosmodromul de unde Rusia își lansează rachetele. NATO, în alertă! (VIDEO)

Ce plănuiesc Vladimir Putin şi Kim Jong Un, care s-au întâlnit la cosmodromul de unde Rusia își lansează rachetele. NATO, în alertă! (VIDEO)

kim jong-un

Kim Jong-un a ajuns în Rusia, după o călătorie de aproape 24 de ore cu trenul său blindat. Liderul Coreei de Noed s-a întâlnit cu Vladimir Putin.

Aşa cum era de aşteptat, analiștii occidentali se tem de consecințele unei noi alianțe între Coreea de Nord și Rusia, prin care Kim Jong-un se va angaja cel mai probabil să susțină cu armament țara care a declanșat războiul din Ucraina.

S-au întâlnit la cosmodromul Vostochny

Putin a promis că va ajuta Coreea de Nord să construiască sateliți și i-a arătat lui Kim Jong Un cea mai modernă instalație de lansare spațială a Rusiei.

Presa rusă a relatat că Putin i-a arătat lui Kim clădirea în care este asamblat noul propulsor spațial al Rusiei, Angara. Racheta de 42,7 metri lansează încărcături utile pe orbita joasă a Pământului.

Kim a sosit la cosmodromul Vostochny, amplasat printre pădurile din estul Rusiei, nu departe de granița cu China, cu trenul. Jurnaliștii au întrebat dacă Rusia îl va ajuta pe Kim să construiască sateliți, iar Putin a răspuns:

De aceea am venit aici. Liderul RPDC manifestă un mare interes pentru ingineria rachetelor; ei încearcă, de asemenea, să-și dezvolte domeniul spațial”.

Vrea Rusia arme de la nord-coreeni?

Kim Jong-un a mers în Rusia fix când Moscova are mare nevoie de muniție pentru operațiunile militare din Ucraina. Putin speră să obțină de la Kim Jong-un o livrare consistentă de obuze nord-coreene, compatibile cu armamentul din perioada sovietică.

Întrebat dacă el și Kim vor discuta chestiuni militare, Putin a spus că vor discuta toată gama de probleme. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, participă și el la discuții.

„Mă bucur să vă văd. Acesta este noul nostru cosmodrom”, a spus Putin, care i-a strâns mâna lui Kim timp de aproximativ 40 de secunde la Vostochny.

Prin intermediul unui translator, Kim i-a mulțumit lui Putin pentru invitație și pentru modul călduros în care a fost primit în Rusia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: