Redactia.ro
Home » Știri » Ce poți da de pomană de Sfântul Ilie. Strămoșii noștri ne-au lăsat acest obicei

Ce poți da de pomană de Sfântul Ilie. Strămoșii noștri ne-au lăsat acest obicei

Ce poți da de pomană de Sfântul Ilie

Pe 20 iulie, creștin ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, fiind considerat cel care provoacă trăsnete, ploi torențiale, incendii și decide când va avea loc grindina.

Sfântul Ilie 20 iulie 2020. Ce se întâmplă în această zi

În fiecare an pe 20 iulie, credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Ilie, cel care provoacă ploi torențiale, trăsnete și incendii.

Conform Doxologia.ro, se spune că Ilie și-a ucis părinții și a fost o persoană păcătoasă, după ce Diavolul îl îndemna să facă rău.

Dar cu toate astea, Dumnezeu l-a iertat și l-a sfințit. Se spune că în cer, Ilie mergea cu o trăsură cu roți de foc trasă de doi sau de patru cai albi înaripați și trăsnea diavolii cu biciul pentru a-i pedepsi pentru că l-au îndemnat să facă rău.

Așadar, în ziua de Sfântul Ilie, fetele obișnuiesc să meargă pe câmp cu cânepă, să se dezbrace și să se tăvălească prin plante, iar dacă noaptea visează cânepa verde, înseamnă că se vor mărita cu tineri, iar dacă visează cânepă uscată înseamnă că se mărită cu bărbați în vârstă.

Ce se dă de pomană de Sfântul Ilie

Femeile cheamă copiii vecinilor la ele acasă și le scutură un măr pentru a le da de pomană.

Merele sunt duse la biserică pentru a fi sfințite, pentru că numai în acest fel vor deveni mere de aur pe lumea cealaltă.

Totodată, în dimineața zilei se culeg plante de leac, cum ar fi busuioc care se pune la uscat. De asemenea, tot în această zi se culeg și plante folosite la vrăji și farmece.

În ziua de Sfântul Ilie nu se lucrează de teama pagubelor care s-ar putea abate asupra recoltelor.

Ciobanii tineri le aduc în dar iubitelor furci de lemn pentru tors. Mai multe legende spun că Sfântul Ilie nu a reușit să-și încheie misiunea pe pământ, ridicându-se la cer și așteptând sfârșitul lumii, pentru a se lupta cu Diavolul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: