Maioneza făcută în casă este extrem de savuroasă și cu siguranță este o opțiune superioară celei cumpărate din magazin. Cu toate acestea, uneori poate deveni frustrant atunci când se taie. Iată ce putem face dacă se întâmplă acest lucru. Nu este nevoie să vă grăbiți să o aruncați la coșul de gunoi!
Ce poți face dacă maioneza s-a tăiat. Nu te grăbi să o arunci la gunoi. Iată cum o poți salva
Dacă se întâmplă să se separare maioneza, nu este necesar să o arunci! Există mai multe modalități prin care poți remedia situația rapid și fără a-ți crea prea multe probleme sau a risipi ingrediente și timp prețios. Tot ce trebuie să faci este să fierbi un ou în plus și să începi o nouă porție de maioneză. Când noua maioneză începe să se îngroașe, în loc să adaugi ulei, poți adăuga treptat o cantitate mică din maioneza care s-a separat.
O altă metodă de a salva maioneza este să adaugi puțină apă rece și să amesteci bine, până când își recapătă textura dorită. De asemenea, pentru a preveni separarea este recomandat să adaugi un vârf de cuțit de sare de lămâie și o linguriță de albuș de ou înainte de a începe să amesteci. Dacă vei urma aceste sfaturi, cu siguranță nu vei mai avea probleme cu tăierea maionezei.
De ce trebuie să ții cont pentru a evita separarea maionezei
Asigură-te că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe prepararea maionezei. Temperaturile diferite ale acestora pot contribui la separare.
Adaugă ulei treptat, în fir subțire, și amestecă constant cu un tel sau mixer la viteză mică. Aceasta permite emulsionarea treptată a uleiului cu oul și ajută la menținerea densității maionezei.
Poți adăuga o lingură de apă rece treptat în timpul amestecării pentru a subția consistența maionezei și a o menține omogenă. În plus poși adăuga zeamă de lămâie sau oțet în maioneză. Acestea pot contribui la prevenirea separării.
Dacă folosești un mixer sau un blender, amestecă la viteză scăzută. Amestecarea la viteză mare poate cauza separarea.