Redactia.ro
Home » Știri » Ce preț are benzina în 2021 după aplicarea noilor accize

Ce preț are benzina în 2021 după aplicarea noilor accize

Ce preț are benzina în 2021

Preț benzină 2021. Prețurile carburanților sunt în continuă creștere, astfel că românii trebuie să știe la cât să se aștepte atunci când merg la benzinărie. Iată cât a ajuns să coste benzina în anul 2021.

Cât costă benzina în 2021. Prețul a crescut considerabil

Un lucru foarte important pentru români de la început de an este prețul pe care îl au carburanții. Fie că este vorba despre benzină sau motorină, șoferii sunt interesați să știe cât vor avea de plătit la pompă.

La începutul fiecărui an, accizele sunt actualizate, după cum este prevăzut în Codul Fiscal din România. Astfel, chiar din luna ianuarie șoferii au aflat că trebuie să scoată mai mult din buzunare pentru a-și face plinul la mașina pe care o conduc. Iată de ce prețuri vom avea parte în acest an la carburanți.

În medie, benzina și motorina vor fi mai scumpe decât în anul 2020 cu șase bani. Poate la o primă privire nu pare o mărire considerabilă, dar cu siguranță se simte atunci când faceți plinul și circulați des cu mașina și implicit aveți nevoie să alimentați mai des.

Preț benzină 2021. Cât scot românii din buzunar

Codul Fiscal arată clar că modificările accizelor încep să intre în vigoare chiar de la 1 ianuarie.

“Nivelul accizelor aplicabil de la data de 1 ianuarie a fiecărui an este nivelul prevăzut în anexa nr. 1, actualizat cu creșterea prețurilor de consum din ultimele 12 luni, calculată în luna septembrie a anului anterior celui de aplicare, față de perioada octombrie 2014 – septembrie 2015, comunicată oficial de Institutul Național de Statistică până la data de 15 octombrie. Nivelul accizelor actualizat se publică pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, de regulă până la data de 20 octombrie, dar nu mai târziu de data de 31 decembrie a fiecărui an”, se arată în Codul Fiscal.

Ministerul de Finanțe arată cu cât au crescut, de fapt, prețurile. Acciza pentru benzina fără plumb are o valoare de 1.827,13 lei pe mia de litri, de la 1.773,46 pe mia de litripentru motorină, acciza este de 1.674,55/mia de litri, în timp ce înainte era de 1.625,37 lei pe mia de litri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: