Redactia.ro
Home » Monden » Ce relație a avut Stela Popescu cu Ștefan Bănică Senior, de fapt. Au fost de nedespărțit o perioadă lungă

Ce relație a avut Stela Popescu cu Ștefan Bănică Senior, de fapt. Au fost de nedespărțit o perioadă lungă

GALERIE FOTO (4)

Stela Popescu și Ștefan Bănică Senior rămân unul dintre cele mai iconice și iubite cupluri artistice din istoria scenei românești. În perioada 1971-1979, cei doi au fost parteneri pe scenă, captivând inimile publicului cu fiecare apariție, fie ea în teatru sau la televiziune.

Chimia lor artistică a fost atât de puternică încât mulți au crezut că depășește granițele teatrului. Cu toate acestea, adevărul despre relația lor este departe de speculațiile și zvonurile care au circulat de-a lungul timpului.

Colaborarea care a dus către cel mai iubit cuplu

Într-un interviu acordat acum mulți ani, Stela Popescu a dezvăluit cum a început colaborarea sa cu Ștefan Bănică Senior. Inițial, Stela a jucat alături de Iurie Darie în piesa „Steaua fără nume” la Teatrul de Comedie. Cu toate acestea, când Darie a renunțat la proiect, regizoarea Sanda Manu l-a propus pe Ștefan Bănică. Astfel, cei doi au început o colaborare care a dus la crearea unui show de 45 de minute, o premieră în istoria Televiziunii Române, în anul 1972.

Contrar speculațiilor, Stela Popescu și Ștefan Bănică Senior nu au avut niciodată o relație amoroasă. Amândoi erau căsătoriți: Stela cu actorul și regizorul Dan Puican, iar Ștefan cu ziarista Sanda Liteanu, mama fiului său,  Ștefan Bănică Junior, și mai târziu cu Iulia, o creatoare de modă. Despre soția sa, Iulia, Ștefan Bănică Senior a vorbit cu multă admirație și afecțiune, numind-o un om extraordinar și menționând că prezența ei în viața sa ar fi putut face diferența în multe aspecte.

Sprijinul emoțional oferit unul altuia, cheia succesului

Despre colaborarea lor, Stela Popescu a vorbit întotdeauna cu admirație și afecțiune pentru Ștefan Bănică Senior, descris ca fiind un om sensibil și fragil, care avea nevoie constantă de sprijin emoțional. Relația lor pe scenă a fost una profundă și plină de respect reciproc. Cu toate că Stela Popescu nu mai este printre noi, iar Ștefan Bănică Senior a trecut și el în neființă, amintirea lor și contribuțiile lor la cultura și arta românească rămân vii în inimile celor care i-au iubit și i-au admirat.

„Când a murit Ştefan, deja nu mai jucam împreună. Eu şi Ştefan Bănică am avut o relaţie foarte frumoasă, foarte curată. Ştefan era mai sensibil, mai slab, fragil. Avea nevoie de suport sufletesc tot timpul. Era sensibil, mă trata ca pe o soră şi avea nevoie de mine ca o soră. Sandu e mai puternic, era în conflict cu mine. Amândoi au fost doi parteneri foarte buni. Contează mult ce faci pe scenă.”, povestea Stela Popescu plină de emoție în urmă cu mulți ani în cadrul unei emisiuni televizate.

Astfel, povestea Stelei Popescu și a lui Ștefan Bănică Senior este una despre prietenie, colaborare artistică și respect reciproc, o poveste care va continua să inspire și să încânte generațiile viitoare de artiști și spectatori. Fiind doi dintre cei mai talentați și apreciați actori ai României, amintirea lor va trăi pentru totdeauna în inimile celor care i-au cunoscut și i-au iubit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: