Redactia.ro
Home » Știri » Ce religie au Carmen şi Klaus Iohannis? Mulţi români nu ştiau asta

Ce religie au Carmen şi Klaus Iohannis? Mulţi români nu ştiau asta

Klaus Iohannis si soția lui

Președintele țării, Klaus Iohannis, și prima doamnă sunt destul de discreți în ceea ce privește viața lor privată. Totuși, un detaliu care i-a pus mereu pe gânduri pe români este ce religie au, de fapt, cei doi.

Carmen Iohannis, soția Președintelui, își sărbătorește luni, 2 noiembrie, ziua de naștere. Carmen Iohannis s-a născut pe 2 noiembrie 1960, la Reghin, Mureș. Cât despre Președintele României, Klaus Iohannis s-a născut în data de 13 iunie 1959, în Sibiu.

Ce religie au Klaus și Carmen Iohannis

Klaus Iohannis nu este ortodox și, de altfe, nici soția lui nu este de această credință. Președintele României este membru al bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană. Așadar, șeful statului este de religie luterană și face parte dintr-o minoritate etnică și religioasă.

Nici soția lui Klaus Iohannis nu este de aceeași religie ca majoritatea românilor. Astfel, Carmen Iohannis este romano-catolică, ea fiind crescută într-o familie cu această religie. Aceasta s-a născut în județul Mureș, în satul Sântu, părinții ei fiind înstăriți. Ea l-a cunoscut pe Klaus Iohannis atunci când era în studenție și avea doar 22 de ani. De atunci, ei au rămas împreună și sărbătoresc 31 de ani de căsătorie.

Înainte de a fi președinte, Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar. Apoi, el a devenit primar al Sibiului, unde a reușit să fie ales pentru trei mandate. Ulterior, el a fost ales în funcția de președinte al României și apoi reales, după prezidențialele din 2019.

Klaus și Carmen Iohannis nu au copii

Un alt lucru pe care poate mulți nu  îl știu este că Klaus și Carmen Iohannis nu au moștenitori. În puține rânduri șeful statului a vorbit deschis despre acest subiect. Klaus Iohannis a povestit că adopția nu a fost niciodată o variantă pentru ei, dar, punând în balanță lucrurile, el crede că poate cariera lui politică nu ar fi ajuns atât de departe dacă avea copii.

„Dumnezeu nu ne-a dat. Nu a fost să fie. Asta e. Nu poţi să le ai pe toate în viaţă. Ne-am împăcat cu ideea, dar nu mi-a fost uşor. Înfiatul nu a fost o variantă pe care am considerat că trebuie să o luăm în considerare. De 14 ani sunt primar şi poate dacă aş fi avut copii, nu aş fi făcut acest pas”, a declarat în trecut Klaus Iohannis, pe vreme când acesta era primar în Sibiu.

„Din păcate, ca să nu înţeleagă cineva că intenţionat nu avem copii, nu avem copii. Nu s-a putut. Şi atunci am avut resurse pentru altceva. Eu mi-aş fi dorit mai mult decât orice să investesc aceste resurse în copiii proprii, dar nu a fost să fie’, a dezvăluit Iohannis.

Mai mult, Klaus Iohannis spune că toată energia lui pe care ar fi putut să o dedice copiilor, a pus-o în viața sa de persoană publică și de politician.

„Nu a fost o idee pe care să o luăm în considerare, pentru că acum 20 de ani am decis să intru într-o carieră foarte publică și poate dacă aș fi avut copii, nu aș fi făcut acest pas. Așa, am avut mai mult timp, mai multă energie la dispoziție pentru a mă implica în ceea ce fac în calitatea mea de persoană publică’, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: