Redactia.ro
Home » Știri » Ce religie au Carmen și Klaus Iohannis. Prima doamnă participa clandestin la slujbe, pe vremea lui Ceușescu

Ce religie au Carmen și Klaus Iohannis. Prima doamnă participa clandestin la slujbe, pe vremea lui Ceușescu

Ce religie au Carmen și Klaus Iohannis. Prima doamnă participa clandestin la slujbe, pe vremea lui Ceușescu

Ce religie au Carmen și Klaus Iohannis. Prima doamnă participa clandestin la slujbe, pe vremea lui Ceușescu. Iată detaliile!

Ce religie au Carmen și Klaus Iohannis

Religia și credința sunt subiecte personale, iar pentru mulți oameni, aceste aspecte ale vieții lor rămân private și discrete. Cu toate acestea, în contextul în care liderul unei țări și soția sa devin subiect de interes public, curiozitatea privind credința lor poate deveni o temă de discuție. Iată ce religie au președintele Klaus Iohannis și Carmen Iohannis!

Klaus Iohannis, președintele României, s-a născut într-o familie de sași transilvăneni și este membru al Bisericii Evanghelice de Confesiune Augustană din România. Acest lucru îl face luteran, o ramură a creștinismului protestant. Biserica Luterană este cunoscută pentru tradițiile sale și contribuțiile la cultura și istoria României, potrivit Click!

Prima doamnă participa clandestin la slujbe, pe vremea lui Ceușescu

Pe de altă parte, Carmen Iohannis este o figură mai interesantă în ceea ce privește credința sa. Ea s-a născut în apropiere de Reghin și provine dintr-o familie cu religie greco-catolică. Greco-catolicii reprezintă o comunitate creștină cu influențe ortodoxe și catolice și au avut o istorie complicată în România, deoarece a fost o religie interzisă sub regimul comunist, conform sursei citate.

Un aspect remarcabil din viața religioasă a lui Carmen Iohannis a fost dezvăluit recent. În timpul regimului lui Nicolae Ceaușescu, când religia a fost suprimată în mod oficial, Carmen Iohannis a mers la slujbe în mod clandestin.

Aceste slujbe erau oficiate de protopopul Pompeiu Onofreiu în casa sa din strada Șelarilor și la ele a fost prezent și Klaus Iohannis. Aceasta este o mărturie a curajului lor de a-și exprima credința în ciuda presiunii regimului comunist, care a descurajat practicarea religiei. Astfel, religia lui Carmen și Klaus Iohannis arată o diversitate a credințelor într-o țară cu o istorie religioasă complexă!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: