Redactia.ro
Home » Știri » Ce reprezintă cu adevărat sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Este cruce roşie pentru credincioşi

Ce reprezintă cu adevărat sărbătoarea Intrarea în Biserică a Maicii Domnului. Este cruce roşie pentru credincioşi

intrarea în Biserică a Maicii Domnului

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este o sărbătoare creștină extrem de importantă, care are loc pe data de 21 noiembrie. Aceasta este marcată cu Cruce Roșie, pentru ca toată lumea să înțeleagă importanța sa.

Ce reprezintă, de fapt, Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea Maicii Domnului în Biserică mai poartă și numele de Aducerea Maicii Domnului la Templu. Totodată, ea se numește și Ovidenie sau Vovidenie.

Ce este, de fapt, Intrarea Maicii Domnului în Biserică? Această sărbătoare reprezintă exact ceea ce definește prin nume. Este celebrată prima dată când Maica Domnului a intrat într-o Biserică. Părinții acesteia, Sfinții Ioachim și Ana, i-au promis lui Dumnezeu că dacă le va da un copil, ei îl vor închina Bisericii, iar exact acest lucru l-au făcut. Când Fecioara Maria, copilul mult așteptat și mult dorit de ei, a venit pe lume, când a împlinit vârsta de 3 ani, părinții săi au dus-o la templu. Fecioara Maria a fost îmbrăcată împărățește, iar tot Ierusalimul a format alai pentru ducerea Sfintei la Biserică, pentru prima dată. Chiar pe data de 21 noiembrie, Sfânta Fecioară Maria a fost dusă de părinții ei la templul evreiesc din Ierusalim.

Ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

În această zi sfântă, creștinii nu au voie să stea supărați, pentru că acesta este un moment în care celebră iertarea. Nu se spală haine, nu se lucrează cu lână și se dă de pomană copiilor sărmani.

Rugăciune către Maica Domnului

Iată ce rugăciune trebuie să rostim pentru a fi protejați de Maica Domnului. Se spune despre ea că este făcătoare de minuni

Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare

spre ţine îmi îndrept gândul, inima şi toate simţurile şi te rog cu lacrimi:

Până când Măicuţa a milostivirii va fi această durere necontenită pe pământ?

Până când vrăjmaşii nevăzuţi ai neamului omenesc vor da lovituri atât de puternice bieţilor oameni?

Până când vor pângări şi vor necinsti trupurile, sufletele şi vieţile lor? Înşelându-i că să nu cunoască adevărul, să nu îndeplinească poruncile divine şi să nu dea slavă şi cinste pururi măritului Dumnezeu Cel în Treime închinat: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt?

Ridică-te Stăpână Atotbuna şi zdrobeşte pe vrăjmaşii noştri şi ai Fiului Tău iubit Iisus Hristos, îngrozindu-i cu nebiruită-ţi sfinţenie, îndreptându-ne pe cărările mântuirii, că să dăm mereu mărire lui Dumnezeu. Roagă-te Fecioara pentru Sfânta Biserica, pentru propovăduirea evangheliei pe întreg pământul, pentru poporul acesta, conducătorii lui, rudele mele, pentru văduve, orfani, bogaţi, săraci, necăjiţi, bolnavi, pentru cei prigoniţi pentru credinţă, pentru salvarea celor ce au rătăcit în secte, pentru cei răposaţi. Ajută-ne să ne pocăim toţi oamenii de păcatele noastre, să iubim Biserica, să ne spovedim adesea, să renunţăm la păcate, vicii şi necredinţa. Ajută-ne să nu fim insensibili la chemarea divină a blândului tău Fiu care a venit să sufere chinuri barbare pentru bietele oiţe rănite atât de mult de vrăjmaş.

Roagă-te Măicuţa Sfânta şi pentru aceste nevoi ale mele (rosteşte necazurile pe care le ai şi dorinţele pe care vrei să ţi le îndeplinească Maică Domnului).

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh în vecii vecilor. AMIN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: