Redactia.ro

Ce s-a ales de fosta soție a lui Ilie Bolojan. Cu ce se ocupă Florentina, femeia care s-a iubit cu actualul lider liberal

Ilie Bolojan, semnal de alarmă pentru clasele politice. Ce urmează după alegeri

Ilie Bolojan, una dintre cele mai influente figuri politice ale momentului, a fost căsătorit timp de aproape două decenii cu Florentina. Cei doi s-au cunoscut în timpul facultății, el fiind student la matematică și mecanică la Timișoara, iar ea studia design vestimentar. Căsnicia lor s-a încheiat în 2013, în perioada în care Bolojan era primarul municipiului Oradea. Florentina și-a păstrat numele fostului soț și, după divorț, a lucrat într-un magazin alimentar din Aleșd, iar ulterior s-a angajat la Maternitatea din Oradea.

Ce s-a ales de fosta soție a lui Ilie Bolojan

Ilie Gavril Bolojan este unul dintre cei mai influenți politicieni liberali din România. Cu o carieră solidă în administrația locală și națională, acesta a fost primar al municipiului Oradea timp de trei mandate, între 2008 și 2020. După ce a reușit să modernizeze considerabil orașul, în 2020 a fost ales președinte al Consiliului Județean Bihor, obținând un procent covârșitor de 61,5% din voturi.

Parcursul său politic a început încă din 1993, când a devenit membru al Partidului Național Liberal. A ocupat diverse funcții administrative, fiind prefect al județului Bihor între 2005-2007 și secretar general al Guvernului între 2007-2008.

Ilie Bolojan a devenit unul din cei mai influenți politicieni români pe finalul lui 2024, când a devenit președinte al PNL, dar și al Senatului României. Înainte ca coaliția PSD-PNL-UDMR să-l desemneze drept candidat comun pe Crin Antonescu la alegerile prezidențiale, s-a vehiculat ideea ca Bolojan să fie susținut de PNL la acest scrutin.

Fosta soție a lui Ilie Bolojan, Florentina, s-a aflat recent în atenția publică din cauza unui proces intentat împotriva Spitalului Clinic Județean de Urgență Oradea, unde activează ca psiholog. Deși a obținut câștig de cauză pentru plata unor vouchere de vacanță restante, cererea sa privind sporul pentru condiții deosebit de periculoase a fost respinsă de instanță.

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

Cererea pentru vouchere de vacanță și sporul pentru condiții periculoase

În 2021, Florentina Bolojan, alături de mai mulți colegi de la Maternitatea Oradea, a dat în judecată Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, solicitând acordarea unor beneficii salariale restante. Concret, aceștia au cerut:

  • Plata a 1.450 lei pentru fiecare angajat, reprezentând voucherele de vacanță pentru anul 2020, cu dobânda legală și ajustarea pentru inflație.
  • Acordarea sporului de condiții deosebit de periculoase (supliment COVID), în cuantum de 85% din salariul de bază, pentru perioada 15 martie 2020 – sfârșitul stării de alertă.
  • Acoperirea cheltuielilor de judecată, estimate la 200 lei per reclamant.

Conform documentelor din proces, spitalul prevedea în bugetul pentru 2020 sumele necesare pentru voucherele de vacanță, dar nu și pentru sporul COVID. Prin urmare, instanța a admis doar parțial cererea angajaților, hotărând că aceștia trebuie să primească voucherele restante, dar respingând solicitarea privind sporul de condiții periculoase.

Decizia instanței și motivele respingerii

În iulie 2022, Tribunalul Bihor a pronunțat o hotărâre favorabilă reclamanților în privința voucherelor de vacanță, însă a respins cererea pentru suplimentul COVID. Ulterior, Florentina Bolojan și colegele sale au făcut apel, iar cazul a fost analizat de Curtea de Apel Oradea. Pe 25 mai 2023, instanța a menținut decizia inițială: doar 12 dintre reclamanți au primit câștig de cauză pentru sporul de condiții periculoase.

Motivul respingerii acțiunii pentru restul angajaților a fost faptul că aceștia nu figurau în documentele întocmite de conducerile secțiilor respective, care stabileau lista celor expuși direct la pacienți COVID-19. Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea a demonstrat că doar anumite cadre medicale s-au confruntat în mod direct cu pacienții infectați și, astfel, au fost eligibile pentru suplimentul de 85%.

De asemenea, s-a arătat că, până la mijlocul anului 2020, pacienții suspecți sau diagnosticați cu COVID-19 erau internați în Spitalul Municipal Oradea, desemnat de Direcția de Sănătate Publică pentru gestionarea acestor cazuri. Acest aspect a fost un alt argument pentru care multe cereri de acordare a sporului au fost respinse.

În afara activității de psiholog la Maternitatea din Oradea, Florentina Bolojan a început și o carieră în domeniul asigurărilor. Pe 9 octombrie 2020, aceasta s-a alăturat companiei NN România ca agent de asigurări de viață. Astfel, pe lângă veniturile obținute din sectorul medical, ea își completează veniturile din activitatea de consultant financiar.

Cazul său, deși nu este unul singular, a atras atenția opiniei publice datorită notorietății fostului său soț. Decizia instanței în privința sporului de condiții periculoase subliniază complexitatea acestor litigii de muncă, în care criteriile de eligibilitate sunt stabilite de angajator pe baza documentației specifice fiecărui caz.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: