Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a descoperit după necropsia lui Petrică Mâțu Stoian! Din ce cauza a murit artistul

Ce s-a descoperit după necropsia lui Petrică Mâțu Stoian! Din ce cauza a murit artistul

Ce s-a descoperit după necropsia lui Petrică Mâțu Stoian! Din ce cauza a murit artistul

Ce s-a descoperit după necropsia lui Petircă Mâțu Stoian! Artistul s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani, sâmbătă seara. 

Ce s-a descoperit după necropsia lui Petrică Mâțu Stoian! Din ce cauza a murit artistul

Au apărut și primele rezultate ale necropsiei interpretului de muzică populară Petrică Mâțu Stoian. Potrivit acestora, bărbatul ar fi murit din cauza unui stop cardio-respirator provocat de mai multe afecțiuni: mitrală severă reumatismală, stenoză mitrală reumatismală, obezitate de grad I, insuficiență cardiacă. Totodată, este vorba și despre complicațiile post-COVID: bronhopneumonie în formă severă, șoc septic, acidoză respiratorie decompensată și supradozaj cu anticoagulant, arată Antena 3.

Lui Petrică Mâțu Stoian i-a fost descoperită și o traumă pulmonară în lobii superiori ai plămânului. În privința acestei traume, medicii au trimis analize la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală. Solistul din județul Mehedinți a primit mai mult oxigen decât ar fi trebuit.

Impresarul Constantin Gușman și soția acestuia reprezentau o a doua familie pentru Petrică Mâțu Stoian. Puțini, însă, sunt cei care știu că artistul locuia în casa lor de aproximativ 15 ani. Maria Gușman s-a stins din viață în luna iulie a acestui an, iar moartea ei l-a măcinat îndelung pe Petrică Mâțu Stoian. Pe lângă faptul că îi era precum o rudă, Maria Gușman se ocupa și de imaginea artistului.

După moartea ei, cântărețul de muzică populară a decis să își facă loc de veci în cimitirul Ungureni, chiar lângă cavoul Mariei Gușman. Trupul neînsufleţit al artistului este depus   la Ansamblul Maria Tănase din Craiova. Miercuri va avea loc înmormântarea, iar apoi își va dormi somnul de veci în cimitirul Ungureni.

Ceremonia va avea loc după cinci zile de la deces. Asta pentru că există anumite proceduri la Institutul de Medicină Legală. Și anume, în momentul în care un deces survine în weekend, abia luni poate fi luat trupul neînsuflețit de la morgă.

Ce este terapia hiperbară! Petrica Mâțu Stoian a început acest tratament înainte să moară

Petrică Mâțu Stoian a început un tratament de terapie hiperbară, după ce fusese confirmat cu noul coronavirus. Artistul a mers într-o clinică pentru a se recupera după boală, însă ulterior a decedat. Ce înseamnă de fapt acest tratament.

Deoarece fusese infectat cu noul coronavirus, Petrică Mâțu Stoian a decis că trebuie să se recupereze după boală, iar interpretul a decis să înceapă un tratament de terapie hiperbară post COVID-19. Terapia hiperbară sau numită și oxigenoterapia hiperbară este o metodă de tratament care constă în plasarea pacientului într-o incintă rezistentă la o presiune care conține oxigen pur sau aer îmbogățit cu oxigen, acesta fiind la o presiune superioară celei atmosferice.

Acest tip de tratament ajută la refacerea plămânilor după infecția cu COVID-19, așa cum a decis de altfel și Petrică Mâțu Stoian să facă. E unul dintre cele mai cunoscute tipuri de tratament la nivle mondial, iar majoritatea oamenilor aleg să facă 10-15 astfel de ședințe. În cazul lui Petrică Mâțu Stoian, acesta a decis să ia 15 ședințe de terapie hiperbară, iar prima deja începuse la scurt timp după ce i s-au făcut investigații în acest sens. După prima ședință el a prezentat semne de rău și a fost transportat de urgență la spitalul din Reșița, potrivit spynews.ro.

Potrivit specialiștilor, terapia hiperbară are o serie largă de beneficii, iar ea ajută la menințarea sănătății, dar și a tinereții.Acestă terapie ajută la ameliorararea ridurilor, acneelor, cicatricelor, dar și a alergiilor și pacienților diagnosticați cu diabet, uclet sau cu boli autoimune. Medicii recomandă acest tip de terapie și pentru leziunile post-chirurgicale, oboseală, artroză sau leziuni musculare și ale tendoanelor sau ale ligamentelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: