Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat cu primul beneficiar al transplantului de rinichi de porc, la doar două luni după intervenție

Ce s-a întâmplat cu primul beneficiar al transplantului de rinichi de porc, la doar două luni după intervenție

GALERIE FOTO (4)

Richard „Rick” Slayman, primul om din lume care a primit un transplant de rinichi modificat genetic de porc, a murit după aproximativ două luni de la operație. Cu toate acestea, conform spitalului care a efectuat procedura, nu există dovezi că decesul său ar fi survenit ca urmare a transplantului în sine.

Operația a fost efectuată la spitalul general din Massachusetts în luna martie, când Slayman avea 62 de ani. Chirurgii implicați în intervenție estimaseră că rinichiul de porc ar trebui să funcționeze cel puțin doi ani.

O pierdere în cercetarea xenotransplantului

Cu toate calculele și așteptările medicilor, la scurt timp după operație, Slayman a decedat, lăsând în urmă o familie îndurerată. Familia sa și spitalul care a efectuat transplantul au confirmat decesul său, dar au subliniat că nu există indicii că moartea ar fi legată de procedura de xenotransplant. Slayman a fost primul beneficiar viu al acestei proceduri, deși înainte s-au efectuat experimente similare pe pacienți în moarte cerebrală.

Tragic, și alți doi bărbați care au primit astfel de transplanturi au murit după câteva luni. Slayman a mai trecut înainte și printr-un transplant de rinichi în 2018, dar acesta a eșuat, iar el a fost nevoit să revină la dializă. Când complicațiile dializei au devenit prea grave, medicii au sugerat transplantul de rinichi de porc, o opțiune aparentă pentru a-i prelungi viața.

În ciuda rezultatului tragic al operației, familia lui Slayman a mulțumit medicilor pentru eforturile lor și a subliniat că speră că experiența lui va oferi speranță altor mii de oameni care se confruntă cu nevoia unui transplant pentru a supraviețui. În timp ce Slayman a fost primul beneficiar al acestei tehnici, în aprilie, o altă femeie din New Jersey, Lisa Pisano, a primit și ea un rinichi de porc modificat genetic, alături de o pompă mecanică pentru a-i menține inima funcțională.

Chirurgii americani l-au numit „un adevărat erou”

Rick Slayman, în vârstă de 62 de ani, se recuperează cu succes după ce a fost supus unui transplant de rinichi de la un porc, marcând astfel un moment crucial în domeniul medical. Operația, care a durat patru ore, a avut loc la Spitalul General din Massachusetts pe 16 martie și este considerată o etapă majoră în încercarea de a facilita accesul pacienților la organe de transplant.

După ce a suferit un transplant de rinichi uman în 2018, Slayman a fost nevoit să revină la dializă în 2023, când transplantul său anterior a eșuat. Cu toate acestea, în ciuda provocărilor, el a ales să încerce o procedură inovatoare: transplantul de rinichi de la un porc. Motivul deciziei sale a fost nu doar pentru a-și îmbunătăți propria sa stare de sănătate, ci și pentru a oferi speranță altor mii de oameni care se confruntă cu aceeași necesitate de transplant renal.

„Am considerat că nu este doar o modalitate de a mă ajuta pe mine, ci şi o modalitate de a oferi speranţă pentru miile de oameni care au nevoie de un transplant de rinichi.”, a declarat Rick Slayman înainte de efectuarea xenotransplantului.

Rinichiul special de porc a fost furnizat de eGenesis din Cambridge, Massachusetts, și a fost modificat genetic pentru a îmbunătăți compatibilitatea cu organismul uman. Dr. Tatsuo Kawai, unul dintre membrii echipei de transplant, a exprimat speranța că această nouă abordare va servi ca o salvare pentru milioane de pacienți din întreaga lume care suferă de insuficiență renală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: