Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce să faci cu cozonacul rămas de la Paște. Trucul la care nu te-ai fi gândit niciodată

Ce să faci cu cozonacul rămas de la Paște. Trucul la care nu te-ai fi gândit niciodată

Paștele a trecut și odată cu el și pofta noastră de mâncare. Cu ocazia acestei sărbători am făcut o mulțime de preparate care mai de care mai delicioase, dar deja simțim nevoia să consumăm altceva. Cozonacul a fost printre nelipsit de pe masa fiecăruia, dar putini știu ce preparat delicios pot face cu resturile de la Înviere.

Rețetă specială cu resturi de cozonac de la Paște

Masa de Paște a foat îndestulată și cu toții ne-am înfruptat din toate bunătățile pregătite de gospodinele familiei. Se pare că nu am reușit să mâncăm toate preparatele si unii dintre noi tind să arunce resturile, fără să se gândească la faptul că ar putea pregăti alte rețete.

Vezi și: Alimentul care nu ar trebui să-ți lipsească din meniu dacă ai probleme cu somnul

Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate preparate ce se găsește pe mesele românilor în pragul sărbătorilor. Multora le-au rămas măcar câteva bucăți de cozonac pe care ar vrea sa le arunce, dar trebuie să știe că acestea ar putea fi introduse în alte preparate.

Unul de-a dreptul gustos și ușor de preparat este budinca de cozonac cu brânză si bezea.

Ingrediente:

– 100 g zahăr;

– 150 g merișoare;

– un praf de sare;

– vanilie;

– pesmet sau unt pentru formă;

– 350-400 g cozonac uscat sau cornuri;

– 100 g unt;

– 400 g brânza de vacă;

– 250 g smântână;

– 5 ouă.

Cum preparăm budinca de cozonac

Este o rețetă simplă, foarte ușor de pregătit și la îndemână, mai ales pentru că nu ai nevoie de ingrediente prea scumpe sau greu de găsit.

Se pune brânza într-un castron, după care adăugăm și ouăle întregi, smântâna, coaja rasă de lămâie, vanilia, stafidele și sarea.

Curățați apoi merele și stropiți-le cu zeama de lămâie pentru un gust acrișor și răcoritor. Între timp, încălziți cuptorul la 170 de grade, apoi luați o tavă pe care o ungeti cu aproximativ 50 g de unt moale și tapetați cu 50 g de zahăr.

Așezati cozonacul pe tavă si stropiți cu lapte rece; adăugați apoi compoziția din smântână și apoi și feliile de mere. Țineți apoi la cuptor timp de 50 de minute și mai verificați din când în când, pentru a că asigura că s-a copt perfect.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: