Redactia.ro
Home » Știri » Ce să nu faci de Înălțarea Domnului 2023? Evită să păcătuiești astăzi

Ce să nu faci de Înălțarea Domnului 2023? Evită să păcătuiești astăzi

Ce să nu faci de Înălțarea Domnului 2023? Evită să păcătuiești astăzi

Ziua Înălțării Domnului este o sărbătoare importantă în calendarul creștin ortodox, marcată în fiecare an la 40 de zile după Învierea lui Isus Hristos. Este un moment de adorație și reflectare, în care credincioșii comemorează momentul în care Isus s-a înălțat la ceruri înainte de a-Și lua locul la dreapta Tatălui. Cu toate că această sărbătoare este un prilej de bucurie și închinare, este important să fim conștienți de anumite interdicții în această zi de sărbătoare, deoarece ele pot fi considerate păcate majore!

Spălatul rufelor și treburile casnice

Potrivit tradiției, în Ziua Înălțării Domnului este considerat neadecvat să te ocupi de treburile casnice, cum ar fi spălatul rufelor sau alte activități gospodărești. Acest obicei derivă din semnificația religioasă a zilei și este un moment în care credincioșii ar trebui să se concentreze pe adorație și rugăciune, în loc să se ocupe de sarcini cotidiene.

Lucrul la câmp și plantarea

Tradiția spune că în Ziua Înălțării Domnului nu ar trebui să te ocupi de lucrările agricole, cum ar fi să lucrezi la câmp sau să plantezi. Se crede că tot ceea ce vei semăna sau vei lucra în această zi nu va da roade și va fi sortit eșecului. Este momentul în care agricultorii și grădinarii ar trebui să facă o pauză și să se roage pentru belșug și prosperitate.

Spălarea și aruncarea pachetelor cu mâncare de pomană

În tradiția românească, în Ziua Înălțării Domnului, nu este bine să speli mâncarea primită de pomană sau să arunci aceste pachete. Este mai potrivit să le oferi celor nevoiași sau să le păstrezi pentru a fi consumate mai târziu. Aceasta este o practică de respect și compasiune față de cei aflați în nevoie.

A împrumuta sare sau a face foc

Superstiția spune că în această zi nu ar trebui să împrumuți sare sau să faci foc. Se crede că aceste acțiuni ar putea atrage ghinion și necazuri asupra casei tale în cursul anului. Este o precauție simbolică pentru a asigura un an bun și fericit.

Bătaia vitelor cu leuștean

Conform obiceiurilor tradiționale, este considerat benefic ca în Ziua Înălțării Domnului să bați vitele cu leuștean pentru a le îngrășa și a le asigura sănătatea în următorul an. Se crede că cei care neglijează acest obicei ar putea suferi de dureri de șale pe parcursul întregului an

Rugăciunea care trebuie rostită de Înălțarea Domnului

„Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Cel Ce, pogorându-Te din cer la cele de pe pământ ca om, ai înălţat, ca un Dumnezeu milostiv, firea noastră cea căzută, Cel Care apoi ai străbătut tăria cerului şi ne-ai unit pe noi cu Tatăl, la Tine cădem cu smerenie şi ne rugăm, Mântuitorule: trimite peste noi toţi Duhul Tău cel dătător de har, de lumină, de iubire şi de pace lăuntrică!

Goneşte de la noi, ticăloșii, gândurile rele care ne tulbură, căci știi, Cunoscătorule de inimi, cât de mare este războiul lăuntric la care suntem supuşi. Vindecă rănile noastre sufletești şi luminează ochii cugetelor noastre!

Tu știi că însetează de Tine inimile noastre ca un pământ uscat! Aşadar, trimite harul Tău, Doamne, ca să ne sature foamea şi să ne adape setea, căci pe Tine Te dorim şi de Tine însetăm, Lumina Adevărului, Dătătorul mântuirii.

Ajută-ne, Doamne, să ne trezim din somnul greu al păcatului şi să ne înălțăm cugetele şi simțirile noastre la cer, pentru a ne împărtăși şi noi de bucuria veacului ce va să fie. Amin!”, potrivit despreortodoxie. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: