Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce să nu speli niciodată la mașina de spălat. Obiectele pe care le distrugi de la prima spălare

Ce să nu speli niciodată la mașina de spălat. Obiectele pe care le distrugi de la prima spălare

Evită această capcană comună! Ce se întâmplă, de fapt, când lăsăm hainele în mașina de spălat peste noapte. Mulți români fac această greșeală

Mașina de spălat este unul dintre electrocasnicele care pur și simplu ne salvează și ne scutește din timpul petecut pentru curățarea hainelor. Se pare, însă, că nu ar trebui să ne comportăm cu ea de parcă ar fi universală, motiv pentru care trebuie să fim foarte atenți la cum o folosim. Iată câteva obiecte pe care le poți distruge dacă le bagi la mașină.

Ce să nu bagi niciodată la mașina de spălat

Mașina de spălat este deja un confort pentru toate gospodinele, pentru că efectiv le ușurează viața. În loc să stai ore întregi să speli hainele și să cureți petele de pe ele, tot ce trebuie să faci dacă ai o mașină automată este să pui hainele în cuvă, balsamul și detergentul și să aștepți ca ele să iasă lună.

Citește și: 5 greșeli frecvente la spălatul rufelor. Îți pot strica și hainele și mașina de spălat

Există, însă, niște reguli de care ar trebui să ținem cont pentru a ne asigura că o folosim cum trebuie. Riscul de a strica anumite obiecte prin spălare automată este foarte mare, motiv pentru care ar trebui să evităm să le mai curățăm așa. Riscă să fie deteriorate sau chiar complet distruse.

Nu este o idee bună să vă puneți lenjeria intimă la mașina de spălat. Sunt făcute dintr-un material fin, pretențios, foarte ușor de deteriorat, ceea ce poate face ca mașina să aibă un impact negativ asupra lor. La fel de sensibile sunt și sutienele sau alte haine din dantelă, dar de precizat că există pungi speciale în care le puteți așeza pentru a le proteja.

Obiectele pe care le poți distruge

Nici poșetele nu ar trebui curățate mecanic și nici portofelele. Chiar dacă poșeta este confecționată din material textil, curățarea ei în mașina de spălat poate duce numai la complicații. Indicar ar fi să optați pentru o curățare specială, la o spălătorie care știe cum să acționeze în cazul oricărui produs.

Nici costumele sau rochiile fine nu se spală la mașină. Au un material sensibil, unele dintre ele au și anumite detalii atașate, pe care chiar și un program delicat le poate deteriora.

Nu puneți în mașina de spălat nici hainele cu fermoare sau capse, pentru că ele pot distruge electrocasnicul și se pot rupe foarte ușor. Înainte de a pune orice rufe în mașina de spălat, verificați întotdeauna dacă toate fermoarele sunt închise, dacă chiar nu ai posibilitatea de a le curăța altfel.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: