Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu a avut Gabriela Firea cât a fost primar general: ”Atenţie, lei, nu euro”

Ce salariu a avut Gabriela Firea cât a fost primar general: ”Atenţie, lei, nu euro”

Ce salariu a avut Gabriela Firea cât a fost primar general. Actualul senator PSD a dezvăluit ce venit lunar încasa din funcția de edil al Capitalei. Gabriela Firea a ținut să puncteze că este vorba despre lei și nu despre euro.

Ce salariu a avut Gabriela Firea cât a fost primar general: ”Atenţie, lei, nu euro”

Ce salariu a avut Gabriela Firea cât a fost primar general. Fostul edil al Capitalei a dezvăluit ce sumă primea lunar din această funcție. Totodată, Gabriela Firea a subliniat faptul că este vorba despre lei și nu despre euro.

”13.000 de lei pe lună. Atenţie, de lei, nu de euro. Atât am avut!”, a mărturisit senatorul PSD la Antena 3.

Gabriela Firea îl critică pe Nicușor Dan

Gabriela Firea l-a criticat pe Nicușor Dan, pe rețelele de socializare, după ce actualul primar general a suspendat autobuzele școlare, o investiție masivă 116.000 de euro pe lună.

”Luni incepe scoala fizic, in sfarsit! A confirmat si K. Iohannis. Ce s-a gandit noul primar al Capitalei? Sa “dea o mânā de ajutor” familiilor din Bucuresti si Ilfov. Asa ca a ordonat oprirea transportului scolar, asigurat de STB la propunerea mea ca primar, si prin votul consilierilor generali social-democrati. Da, da, este incredibil!

Dar cat se poate de real! In plus, ca un las, nu-si asuma decizia crunta luata de el personal – sunt martori din primarie si STB -, asa ca a dispus ca anuntul sa fie facut, chipurile, ca o decizie a Asociatiei de dezvoltare pentru transport. Adica, îi jigneste înca o data pe cetateni! Si asta pentru ca el, chiar el este Presedintele Asociatiei de dezvoltare – ca primar general.”, a fost comentariul Gabrielei Firea.

Cum explică Nicușor Dan suspendarea autobuzelor școlare

Nicușor Dan a explicat gestul său de suspendare a autobuzelor școlare. El spune că existau doar șase autobuze școlare pentru cele 600 de școli din București. De altfel, în condițiile în care elevii circulă gratuit cu toate autobuzele din Capitală, pe toate rutele, cele șase autobuze cu număr mic de utilizatori, presupuneau cheltuieli mari în plus din bugetul Primăriei.

”Autobuzele școlare, a căror circulație a fost oprită în cursul anului 2020, au reprezentat o măsură populistă a ex-primarului Firea. Autobuzele școlare erau destinate doar pentru 6 școli din cele 600 ale Bucureștiului și nicidecum pentru toate unitățile de învățământ din Capitală. Era vorba de un program-pilot, prin care au fost create 16 linii de transport pentru 6 școli.

Astfel de linii, care au un număr mic de utilizatori înscriși, generează costuri foarte mari raportat la numărul de utilizatori. Din analiza primită la primărie, costul lunar al funcționării acestor autobuze școlare a fost de 564.500 lei + TVA. În prezent, toți elevii circulă gratuit pe toate mijloacele de transport în comun, pe toate traseele din București., a explicat, ulterior, primarul Capitale, tot pe Facebook.

Gabriela Firea l-a criticat și ministrul Sănătății după incendiul de la Matei Balș

După incendiul de la Matei Balș, Gabriela Firea l-a criticat și pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Aceasta îl acuză că nu s-a informat suficient despre rețeaua de termoficare, care în prezent a creat cele mai mari probleme din ultimii 30 de ani.

„Dovediţi cu fiecare declaraţie că sunteţi prost informat şi prost, în general! Ar fi trebuit să cunoaşteţi faptul că anul acesta avem cea mai gravă criză de termoficare din ultimii 30 de ani. Motivul este că Bucureştiul e alimentat în mod curent cu DOAR 2 CET-uri, în loc de 6 câte au fost construite iniţial şi câte ar fi necesare.

În dimineaţa groazei când a izbucnit incendiul de la Matei Balş nu era nicio avarie în zonă, deci nu mai daţi vina pe Firea şi compania înfiinţată de mine şi echipa mea – Termoenergetica, pentru a putea atrage fonduri europene necesare reabilitării reţelei de termoficare – ceea ce am şi făcut (300 mil euro). Şi prin care am reabilitat 270 km de conductă, ceea ce nu va face în 4 ani colegul dvs de la primărie”, a spus  prim-vicepreşedintele PSD.