Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu FABULOS are oncoloaga din Suceava prinsă când lua mită de la pacienți. A fost arestată preventiv

Ce salariu FABULOS are oncoloaga din Suceava prinsă când lua mită de la pacienți. A fost arestată preventiv

Este foarte bine plătită pentru nivelul României, dar, cu toate acestea, cerea şpagă de la pacienţii bolnavi de cancer. Conform anchetatorilor, aşa proceda şefa secției de Oncologie a Spitalului Județean din Suceava.

Ea a fost arestată prevenitiv vineri seară, după ce a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită.

Plătită cu 5.000 euro/lună

Doctorița nu ar fi refuzat nici un cașcaval bun ori un borcan de miere. Avea aceste pretenţii, în condiţiile în care anul trecut, a câştigat de la stat şi de la privat câte 25.000 de lei lunar, adică 5.000 de euro. Se pare că din primăvara anului trecut, peste 60 de bolnavi de cancer ori rudele lor, i-au dat bani.

Totul a ieşit la iveală după ce un pacient a făcut reclamaţie la Parchet. Acestuia i-ar fi cerut câteva sute de lei ca să îl îngrijească în secția de oncologie.

Cât cerea şpagă?

Între 50 şi 200 de lei era tariful ilegal pentru orice reţetă oncologică. Cine nu avea bani, plătea şi în produse: caşcaval, brânză, cafea, miere, bomboane cu ciocolată ori parfumuri. De la zeci de pacienţi ar fi luat şpagă, doar în ultimele săptămâni.

Împreună cu soţul său, medic şi el, specialist gastroenterolog, are o casă, un apartament, bijuterii de 6 mii de euro şi aproape 35 de mii de euro în conturi, conform Antena 1.

Procurorii i-au organizat șefei de secție de la oncologie un flagrant și au prins-o când lua bani de la un pacient. Apoi, i-au percheziționat locuința unde au găsit bani și diverse produse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: