Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu încasează cel mai bine plătit primar din România? E mai bine remunerat decât Emil Boc, ceea ce greu

Ce salariu încasează cel mai bine plătit primar din România? E mai bine remunerat decât Emil Boc, ceea ce greu

Primarul din Iași, Mihai Chirica, a fost atacat cu iaurt de Ziua Unirii Principatelor Române! Ce reacție a avut edilul

S-a aflat cine este cel mai bine plătit primar din România. El este mai bine remunerat decât Emil Boc, ceea ce greu. Numele edilului este Mircea Minea, primarul din Chiajna, județul Ilfov.

Acesta încasează o indemnizație mai mare decât el este edilul-șef al Capitalei, Nicușor Dan.

Salariu de aproape 15.000 lei

Potrivit ultimei sale declarații de avere, din luna iunie a anului trecut, Minea, unul dintre cei mai longevivi primari din țară, el fiind în această funcție din anul 1996, are un salariu de 14.976 de lei, potrivit adevarul.ro.

El încasează cu 1.200 de lei mai mult decât primarul Clujului, Emil Boc. Minea este primarul unei comune cu trei sate care are aproximativ 43.000 de locuitori, pe când Emil Boc conduce al doilea cel mai mare oraș din România, cu aproximativ 286.000 de locuitori.

Remuneraţiile primarilor au fost mărite

De la 1 ianuarie 2023, salariile bugetarilor, inclusiv cele ale demnitarilor, au fost majorate, dar primarii încă nu și-au depus declarațiile de avere pentru anul în curs.

Trebuie remarcat faptul că Mircea Minea încasează de la primărie mai mulți bani și decât primarul din Timișoara, Dominic Fritz, acesta din urmă primind o indemnizație de 13.759 de lei.

Nici măcar primarul Iașului, Mihai Chirica, nu reușește să egaleze, cu atât mai puțin să depășească performanța salarială a lui Minea. Edilul din capitala Moldovei primește o indemnizație de primar de 13.689 de lei. Singurul care îl devansează pe Minea în topul celor mai bine plătiți primari din România este Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: