Redactia.ro
Home » Homepage » Ce sărbătoare este azi, 26 februarie 2024?! Rugăciunea care face minuni dacă este rostită din suflet

Ce sărbătoare este azi, 26 februarie 2024?! Rugăciunea care face minuni dacă este rostită din suflet

Rugăciunea Sfântului Porfirie.

Astăzi, 26 februarie 2024, creștinii ortodocși îl comemorează pe Sfântul Ierarh Porfirie, un exemplu de viață dedicată credinței și slujirii aproapelui. Născut în Tesalonic din părinți înstăriți, Sfântul Porfirie a ales să renunțe la confortul vieții sale la vârsta de 25 de ani, simțind o chemare profundă spre viața spirituală. Această decizie l-a condus în pustiul Egiptului, unde a fost tuns în monahism, și ulterior în Gaza, unde a devenit episcop. În Gaza, el s-a confruntat cu opoziția păgânilor și a fost nevoit să facă față multor provocări, inclusiv tentativelor de a-l împiedica să răspândească creștinismul. Cu toate acestea, prin credința și minunile sale, a reușit să convertescă mulți la creștinism, distrugând templele idolești și înlocuindu-le cu biserici, schimbând astfel fața spirituală a Gazei.

Cine a fost Sfântul Ierarh Porfirie

Viața Sfântului Porfirie este o mărturie a puterii credinței și a perseverenței în fața adversității. A cerut și a primit ajutor de la împăratul Constantinopolului și de la Sfântul Ioan Gură de Aur pentru a elimina idolatria din Gaza. Împărăteasa Eudoxia, impresionată de sfințenia și minunile lui Porfirie, i-a oferit sprijin financiar pentru construirea unei biserici, în semn de recunoștință pentru rugăciunile sale care i-au adus un fiu.

Sfântul Porfirie a trecut la cele veșnice în anul 420, lăsând în urmă o moștenire spirituală profundă. Rugăciunea dedicată lui în această zi specială este o invitație la reflecție și la apropiere de Dumnezeu. Prin intermediul ei, credincioșii îi cer ajutorul Sfântului Porfirie pentru a birui ispitele, a se feri de rău și a dobândi pacea și liniștea sufletească. Este un moment de comuniune spirituală, prin care credincioșii își exprimă credința și speranța în mijlocirea sfinților pentru mântuirea lor.

În încheiere, sărbătoarea Sfântului Ierarh Porfirie ne amintește de puterea credinței și a rugăciunii, precum și de importanța sfinților ca modele de urmat în viața creștină. Rugăciunea dedicată lui oferă nu doar un moment de reflecție spirituală, ci și o sursă de inspirație pentru a trăi conform valorilor creștine, în slujba lui Dumnezeu și a aproapelui.

Rugăciunea care trebuie spusă pe 26 februarie 2024

„Preacuvioase Părinte Porfirie, robule al Dumnezeului Celui Viu, primeşte laudele pe care ţi le aducem cu inimă smerită şi mijloceşte înaintea lui Dumnezeu pentru mântuirea noastră.

Ocroteşte-ne de tot răul şi de toată tulburarea. Ajută-ne să biruim ispitele care ne stau înainte şi prin răbdarea noastră să dobândim cununile cele netrecătoare. Iar la înfricoşătoarea Judecată să fim feriţi de veşnica pedeapsă şi să fim aşezaţi în partea cea de-a dreapta, unde cu soborul tuturor sfinţilor te veseleşti de frumuseţile cereşti. Ca primind grabnicul tău ajutor să Îi mulţumim în vecii vecilor Dumnezeului Care te-a proslăvit. Amin.”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: