Redactia.ro
Home » Sport » Ce se întâmplă cu Astra Giurgiu, după ce Ioan Niculae a fost condamnat la închisoare

Ce se întâmplă cu Astra Giurgiu, după ce Ioan Niculae a fost condamnat la închisoare

astra giurgiu, scandal dopaj, Ioan Niculae, Dani Coman,

Ioan Niculae, patronul celor de la Astra Giurgiu a primit cinci ani de închisoare cu executare în dosarul Interagro. Președintele echipei de fotbal, Dani Coman susține încă, că giurgiuvenii nu vor avea probleme.

Situația celor de la Astra Giurgiu va deveni mai dificilă. Și până acum existau probleme financiare, mulți jucători fiind nemulțumiți de întârzierile salariale. Acum, criza s-ar putea adânci după ce Ioan Niculae, în vârstă de 66 de ani a fost găsit vinovat în dosarul InterAgro. Este acuzat de spălare de bani, cumpărare de influență și instigare la evaziune fiscală. Totuși, președintele clubului, Dani Coman susține că giurgiuvenii sunt pregătiți să facă față situației.

„Este o situație foarte grea. Este o problemă personală a domnului Niculae, care nu va afecta foarte mult clubul. Noi suntem alături de dumnealui și de familia dumnealui în această perioadă, dar nu putem face prea multe. Astra va merge înainte, asta am decis. În mare avem o strategie, ne-am făcut un plan împreună cu domnul Niculae. Ne-am gândit la toate variantele, nu suntem luați pe nepregătite. Vom merge cu toate greutățile, așa cum am făcut-o și până acum”, a declarat Dani Coman, potrivit Prosport.

Astra Giurgiu, probleme în campionat

Pe lângă problemele financiare, Astra se confruntă și cu alte greutăți. Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost acuzați de dopaj și sunt anchetați de Agenția Națională Anti-Doping. Potrivit regulamentului, este posibil ca Astra să fie exclusă din campionat în cazul în care fotbaliștii sunt găsiți vinovați.

„Nu prea văd cum un club cu trei jucători suspendați poată să nu primească nicio sancțiune. Conform textului legii este greu să nu respecte această prevedere”, a declarat Cristi Balaj, președintele ANAD, la Digi Sport.

Cei trei fotbaliști au fost la o clinică privată unde au făcut un tratament interzis. Și-au introdus 100 de mililitri de substanță în decurs de 12 ore. Alexandru Ioniță a fost singurul care și-a recunoscut vina și a colaborat. Ceilalți doi jucători au refuzat orice dialog, dar pedeapsa lor ar putea ajunge până la patru ani de suspendare. Cazul lor a avut un termen la ANAD și ieri și e așteptat un verdict.

„Clubul Astra nu este în culpă, nu a fost o acțiune colectivă a echipei, jucătorii au mers pe cont propriu acolo. N-aș vrea să învinuiesc, că am văzut actele de la clinica respectivă și sunt în regulă. Cât despre sancțiuni… n-aș vrea să dau satisfacție unora, nu o să fim retrogradați.
Noi am încercat să fim decenți, să spunem lucrurilor pe nume. Dar dacă trebuie să țipăm, o să țipăm”, declara Dani Coman, în urmă cu aproape o lună.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: