Redactia.ro
Home » Sport » Un fotbalist din Liga 1, suspendat pentru dopaj! Ar putea însemna finalul carierei pentru el

Un fotbalist din Liga 1, suspendat pentru dopaj! Ar putea însemna finalul carierei pentru el

Paul Pârvulescu, dopaj

Paul Pârvulescu, jucătorul celor de la Academica Clinceni, a fost suspendat pentru dopaj. Deocamdată nu mai are voie să participe la niciun antrenament. Hotărârea nu este definitivă.

Academica Clinceni dar și fostul fotbalist al celor de la FCSB au primit notificări. Cazul va fi judecat pe data de 10 iunie, de către comisia Agenției Națională Anti-Doping.

”Comisia de Audiere a Agenției se ocupă de acest caz. Va trebui să vină să spună tot ce știe! Nu este corect că unul care face totul perfect să fie dezavantajat în detrimentul altuia care păcălește și care-l ajută să performeze în meci. Există o prezumție de nevinovăție, doar că în momentul în care ai spus că te-ai dopat e greu să te apere cineva”, a spus Cristi Blaj, potrivit GSP.ro

Paul Pârvulescu are interzis la antrenamente

Până când se va da o decizie finală fotbalistul, nu are voie să mai participe la nicio activitate sportivă. Pârvulescu a apelat la ozonoterapie. Această procedură constă în injectarea sau insuflarea subcutanată, intravenoasă intramusculară sau intraarticulară a unui amestec de oxigen și azot, prin diferite tehnici. Procedura este folosită de sportivi pentru recuperare. În cazul în care prin această procedură se scoate sângele din organism se îmbogățește și apoi se introduce din nou se consideră formă de dopaj. Pârvulescu nu a vrut să spună la ce club a început să practice această metodă. Se știe însă că cei de la FCSB au apelat la așa ceva. Clubul cumpărase chiar un aparat folosit la manipularea şi îmbunătăţirea sângelui (metoda interzisă). Oficialii clubului au declarat atunci că, aparatul a fost folosit doar pentru insuflaţii rectale, care sunt permise.

Fotbalistul a recunoscut că s-a dopat

”Eu la FCSB n-am făcut ozonoterapie. Am făcut în altă parte, dar nu la Steaua, am făcut la o altă echipă din ţară. Când făceam ozonoterapie, a doua zi mă simţeam rău. Apoi, în următoarea zi eram ok. Nu pot să spun unde am făcut, la ce echipă, pentru că aş pune doctorul de acolo într-o situaţie delicată. Eu n-am făcut insuflaţii rectale, ci injecţii în venă. Nu era ceva wow, iar din punctul de vedere al sănătăţii e OK. Dar e doping, da”, recunoștea Pârvulescu în urmă cu o lună pentru GSP.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: