Redactia.ro
Home » Sport » Lance Armstrong, dezvăluiri despre perioada în care s-a dopat

Lance Armstrong, dezvăluiri despre perioada în care s-a dopat

Lance Armstrong, turul frantei, dopaj, ciclism

Lance Armstrong a vorbit pentru prima dată despre perioada în care a început să se dopeze. Ciclistul american spune că a avut probleme de la vârsta de 21 de ani.

Ciclistul american, Lance Armstrong este unul dintre cei mai cunoscuți sportivi din lume. A câştigat de şapte ori Turul Franţei, dar după ce s-a aflat că s-a dopat a fost suspendat pe viață, iar titlurile i-au fost retrase. În această lună va apărea un film documentar, „Lance”, în care fostul rutier vorbește despre toate lucrurile frumoase și mai puțin frumoase prin care a trecut. ESPN a difuzat câteva secvențe din acest film.

„Când m-am dopat pentru prima oară? Trebuie să fi avut 21 de ani, era în timpul primului meu sezon ca profesionist. Nu știu dacă asta mi-a produs cancerul „, a declarat Lance Armstrong.

Armstrong a recunoscut că s-a dopat într-un interviu

Texanul și-a început cariera de ciclist profesionist în 1992 la echipa Motorola. S-a făcut imediat remarcat și a început să câștige cursă după cursă. În 1996 la doar 25 de ani a aflat că are cancer testicular. A reușit să învingă boala, iar după doi ani a revenit în competiții. Din 1998 și până în 2005 a făcut parte din echipa US Postal/Discovery. În aceasta perioadă a reușit ceea ce niciun alt rutier nu reușise până atunci. A câștigat cea mai prestigioasă competiție, Turul Franței de 7 ori la rând. Și-a trecut în palmares și o medalie olimpică de bronz, în anul 2000 la Sydney. Texanul și-a anunțat retragerea în 2005. Patru ani mai târziu a revenit de data aceasta alergând pentru echipa Astana. A doua oară s-a retras în 2011. Un an mai târziu o știre zguduit lumea sportului. Marele campion a fost acuzat că s-a dopat, iar Uniunea Ciclistă Internaţională l-a suspendat pe viață. De asemenea i s-au retras cele 7 titluri câștigate în Turul Franței.

A vorbit despre dopaj într-o emisiune celebră

Americanul a acceptat să vorbească despre dopaj un an mai târziu, în 2013 în emisiunea celebrei Oprah Winfrey. Chiar dacă și-a pierdut titlurile și o mare parte din bani nu a regretat niciodată.

“Am făcut ceea ce trebuia făcut pentru a câştiga. Nu era legal, dar nu aş schimba nimic: era vorba despre a pierde mulţi bani şi a ajunge din erou un zero. Nu aş schimba nimic. Nu aş schimba felul în care am acţionat. Adică aş face-o, dar este un răspuns mai lung. În principal nu aş schimba lecţiile învăţate. Nu învăţ acele lecţii dacă nu acţionez astfel. Nu sunt anchetat şi sancţionat dacă nu acţionez cum am făcut-o. Dacă m-aş fi dopat şi nu aş fi spus nimic, nu s-ar întâmplat nimic. Nimic. Le-am cerut să mă prindă. Am fost o ţintă uşoară”, declara la vremea respectivă fostul rutier american.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini