Redactia.ro
Home » Sport » Turul Franței va fi amânat cu două luni!

Turul Franței va fi amânat cu două luni!

Turul Franței va fi amânat cu două luni!

Turul Franței va fi amânat cu două luni! Marea Buclă se va desfășura între 29 august și 20 septembrie și va proni de la Nisa.

Uniunea Ciclistă Internaţională şi reprezentanţii plutonului profesionist vor avea o întâlnire, astăzi pentru a stabili toate datele. Competiția a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Directorul competiției, Christian Prudhomme vrea ca Turul Franței să înceapă la sfârșitul lunii august. El a respins din start propunerea ca acesta să se desfășoare fără spectatori. Cea mai renumită cursă ciclistă va lua startul la Nisa și va avea 21 de etape. Sosirea se va face pe Champs-Elysees, la Paris. Zilele libere vor fi 7 şi 14 septembrie. Prima ediție a Turului Franței a avut loc în 1903. Competiția a fost anulată doar în timpul războaielor. Între 1914 şi 1918, dar şi în perioada 1939-1945.

Turul Franței va fi amânat cu două luni!

În cazul în care Turul Franței nu ar avea loc mai multe echipe ar putea intra în faliment.
“Cam 55-60% din bugetul de sponsorizare al unei echipe de ciclism este bazat pe veniturile din Turul Franţei. Dacă evenimentul este anulat, sponsorii au sugerat că e posibil să nu-şi mai onoreze contractele, iar echipele riscă falimentul. Expunerea în Turul Franţei este esenţială pentru multe dintre ele”, a declarat Lars Seier Pedersen, fondatorul Saxo Bank.
Managerul Quick-Step, Patrick Lefevere a spus că echipa sa are deja un deficit de 500 000 de euro în 2020. În cazul în care echipele nu participă la competiții majore cele mai multe vor dispărea.

Prima ediție a avut loc în 1903

Cursa anuală este una dintre cele mai renumite din lume. De-a lungul anilor a atras cei mai buni cicliști. Turul Franței are o lungime totală de peste 3.600 km și se întinde pe durata a trei săptămâni. Traseul se modifică în fiecare an, dar finalul are loc mereu la Paris. Din 1975, până în prezent ultima etapă s-a desfășurat mereu pe Champs-Elysees. Anul trecut celebra cursă a fost câștigată de columbianul Egan Bernal, de la Ineos. La doar 22 de ani, a fost cel mai tânăr învingător de după război.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini