Redactia.ro
Home » Sport » Astra, out din Liga 1? Ce se întâmplă cu echipa

Astra, out din Liga 1? Ce se întâmplă cu echipa

Astra excludere Liga I, astra giurgiu,

Astra ar putea avea probleme serioase. Ioniță, Fatai și Seto au fost suspendați provizoriu pentru doping, după ce au folosit perfuzii ilegale la o clinica din București. Potrivit regulamentului, clubul ar putea fi exclus din Liga 1.

Ioniță, Fatai și Seto au fost suspendați provizoriu pentru dopaj la finalul lunii septembrie. La Agenția Anti-Doping au ajuns mai multe poze postate pe o pagină a unei clinici din București, iar de acolo a pornit tot scandalul.
Fotbaliștii erau prezentați în timpul unui tratament care este în afara regulilor WADA (Asociația Mondială Anti-Doping). Ulterior fotografiile au fost șterse.

„S-au programat ca orice alt pacient, au completat fișele cu toate detaliile medicale și consimțămintele de administrare. Nu au adus la cunoștința medicului niciun fel de restricții specificate de WADA, nici în privința cantității, nici a substanțelor.”, au declarat cei de la clinică.

Ce riscă jucătorii, dar și clubul

Singurul fotbalist care a colaborat în timpul anchetei a fost Ioniță. Ceilalți doi nu au dorit să coopereze în timpul anchetei, nici măcar nu au vrut să apară în fața comisiei. Potrivit Gazeta Sporturilor, Fatai (31 de ani) și Seto (35 de ani) riscă 4 ani de suspendare. Pentru că Ioniță a fost singurul care a recunoscut, acesta ar putea fi suspendat doar 1 an. Fotbalistul le-a spus membrilor comisiei ANAD că a primit două flacoane de vitamine și minerale de 100 de ml, la fel ca și colegii săi. O astfel de terapie poate fi făcută, dar se administrează peste 100 de ml la 12 ore doar în cazul unei excepții terapeutice sau la spital, pentru o boală.
În cazul în care toți cei 3 vor fi suspendați, Astra va avea problem grave. Potrivit regulamentului, dacă o echipă are mai mult de doi membri suspendați pentru dopaj, organizatorul competiției va sancționa echipa respectivă cu descalificarea sau pierderea punctelor. Decizia finală în cazul celor trei fotbaliști va fi luată pe 4 februarie. Federația Română de Fotbal și Liga profesionistă așteaptă acum decizia ANAD, pentru a lua o hotărâre. Oricum au mâinile legate, și trebuie să respecte în totalitate regulamentul. În cazul în care nu vor sancționa clubul Astra, România ar putea fi exclusă din cupele europene, iar echipele naționale nu mai pot juca în preliminariile pentru Euro și Mondiale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: