Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu creierul tău în 18 zile după ce renunți la alcool

Ce se întâmplă cu creierul tău în 18 zile după ce renunți la alcool

Ce se întâmplă cu creierul tău în 18 zile după ce renunți la alcool

Iată ce se întâmplă cu creierul tău în 18 zile după ce renunți complet la alcool! Iată rezultatele unui studiu recent.

Ce se întâmplă cu creierul tău în 18 zile după ce renunți la alcool

Consumul ridicat și frecvent de alcool are numeroase efecte negative și provoacă daune severe creierului, inclusiv micșorarea acestuia. Din fericire, la fel ca alte organe, creierul uman se poate regenera.

Doar 18 zile de renunțare la alcool pot face minuni pentru creier. Potrivit unui studiu recent, dacă cineva nu mai consumă alcool timp de 18 zile, pot fi observate îmbunătățiri considerabile ale cogniției.

Studiul a arătat că deficitele în cogniție, precum pierderea memoriei sau a atenției, cauzate de consumul de alcool, au fost îmbunătățite la 63% dintre cei care au făcut parte din experiment, după doar 18 zile de abstinență, arătând că este posibilă o schimbare într-un timp scurt, a relatat spotmedia.ro.

Studiul a fost efectuat cu ajutorul a 32 de persoane cu o formă serioasă de AUD (Tulburarea severă a consumului de alcool), dintre care 24 de bărbați. Cercetătorii i-au examinat pe măsură ce au încetat să mai consume alcool, la opt zile și apoi la 18 zile. În studiu au fost incluse și 32 de persoane sănătoase.

Pe măsură ce au renunțat la alcool, subiecții din prima categorie erau testați cognitiv. Rezultatele au arătat că 60% dintre participanții cu AUD prezentau deficiențe cognitive la opt zile, iar 63% dintre aceștia au prezentat îmbunătățiri până la niveluri normale în 18 zile, scrie IFL Science.

Ce se întâmplă în organism atunci când nu mai bei alcool o lună. Explicația, pentru fiecare săptămână, a experților

Odată cu timpul, în organism se produc schimbări odată ce încetăm să mai punem în gură pic de alcool. Iată ce se întâmplă în prima lună, săptămână de săptămână, și la ce concluzii au ajuns unii experți de la Priory Group, potrivit Daily Star.

Săptămâna 1

În prima săptămână fără alcool, cel mai probabil vei ceda dacă ești un consumator înrăit, spun experții. Dacă nu se va întâmpla așa, vei observa că somnul începe să fie unul regulat. Deoarece alcoolul îți provoca de obicei o stare de somn, vei începe să adormi mai greu, dar somnul va fi mai de calitate.

De asemenea, vei începe să ai tendința să mănânci mai sănătos, să nu mai consumi fast-food, dar o să fii și mai hidratat. Se știe că alcoolul deshidratează. Totodată, o să te poți concentra mai ușor și te vei simți mai odihnit.

Săptămâna 2

După două săptămâni fără alcool, vei începe să simți mai multe beneficii. Mai odihnit și mai bine hidratat, te vei simți mai motivat, iar aspectul pielii va fi îmbunătățit, vei părea mai sănătos. Dacă faci parte din categoria de oameni care suferă de reflux sau arsuri la stomac, vei observa o reducere a acestor simptome.

Pentru săptămânile 3 și 4, puteți citi continuarea în acest material Redacția.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: