Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu prețul la energie și gaze, după 1 februarie. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul așteptat de toți românii

Ce se întâmplă cu prețul la energie și gaze, după 1 februarie. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul așteptat de toți românii

Șeful Guvernului, Nicolae Ciucă, a anunțat ce se întâmplă cu prețul la energie și gaze, după data de 1 februarie 2022. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că Guvernul va lua o serie de măsuri pentru facturi prin OUG. El a declarat că la consumatori se va percepe un preț de 0,68 bani/kw oră la factura de curent electric.

Ce se întâmplă cu prețul la enegie și gaze, după 1 februarie. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul

„Am reuşit să ajungem la un acord astfel încât la energie plafonul să scadă de la 1 leu la 0,8 lei/kW. De asemenea, limita consumului să crească de la 300 kW la 500 kW pentru care se calculează acest preţ.

Practic reiese o compensare de 0,291 lei/kW, ceea ce va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 bani/kW. De asemenea, pentru IMM-uri, pentru consumatorii mari, practic pentru consumatorii non-casnici va fi plafonat preţul la 1 leu/kW.

La gaz, plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kW, iar limita de consum pentru cinci luni va creşte de la 1.000 la 1.500 kW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33% la 40%, asigurându-se un preţ de 0,221 lei/kW.

De asemenea, pentru IMM-uri, şcoli, spitale, biserici, industrie alimentară, se va asigura un preţ de 0,37 lei/kW”, a anunţat, luni seara, premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, anunț privind facturile emise greșit

Premierul Ciucă a ținut să precizeze și ce se va întâmpla cu facturile emise greșit. Totodată, Măsurile de planofare se aplică de la 1 februarie până la 31 martie. Șeful Guvernului a subliniat şi că nu se va renunţa la liberalizarea pieţei de energie şi gaze naturale.

”Toate facturile emise greșit vor fi stornate. Deciziile de plafonare se aplică de la 1 februarie până la data de 31 martie. Nu există nicio problemă constituțională. (…) E o plafonare, nu se renunță la liberalizarea prețurilor. Impactul pentru cele două luni de zile va fi de aproximativ 3 miliarde de lei”, a mai explicat Nicolae Ciucă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: