Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine. Afecțiunile medicale care apar

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine. Afecțiunile medicale care apar

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine. Afecțiunile medicale care apar

Iată ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine și ce afecțiuni medicale pot apărea. Care e cea mai bună pâine pe care o recomandă specialiștii.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine. Afecțiunile medicale care apar

Prea multă pâine, și aici ne referim în special la cea din făină albă, înseamnă, de multe ori, kilograme în plus. Dar pot apărea și multe afecțiuni medicale din această cauză: diabet, dezechilibre de natură neurologică, cum ar fi boala celiacă, artrită reumatoidă sau chiar demență.

Ideal ar fi să alegem pâinea integrală, doar că și aici pot apărea unele probleme.

„Noi nu mai consumăm pâine ca odinioară, până și pâinea neagră este făcută cu cacao. Puteți spune că alegeți pâine cu cereale, dar problema este că nu se mai găsește făină integrală”, a spus medicul specialist Cristina Popescu, conform Capital.ro.

Ce se întâmplă dacă renunțăm la pâine? Dacă renunțăm la pâine, nu doar că vom slăbi și vom avea digestia mai bună, dar vom avea și mai multă energie. Carbohidrații cresc brusc nivelul zahărului din sânge, ceea ce ne dă energie, însă apoi scade la fel de rapid și atunci apare senzația de oboseală. Consumul redus de pâine scade și riscul apariției unor afecțiuni grave, cum ar fi diabetul de tip 2 sau probleme cardiace, potrivit sursei menționate mai sus.

Iată de ce pâinea albă este nesănătoasă.

Pâinea albă e nesănătoasă, susține medicul Virgiliu Stroescu. Cei care o consumă pot face această boală

Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie şi doctor în medicină, cu o vastă experiență în modificările endocrinologice şi metabolice, a explicat de ce produsele făcute din făină albă sunt nesănătoase. Pâinea albă intră și ea în această gamă, evident.

„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Încă ceva: cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul acela poate face acel amiloid în creier, ani de zile, care poate să ajute la boala Alzheimer. De aceea, nu mai consumăm de azi înainte, hai să punem regulă: 1 – făină rafinată, făină albă”.

„Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, numai amidonul, pare a fi interesant și nu face decât să îmbolnăvească”, a spus medicul, invitat în cadrul podcastului ALTCEVA al lui Adrian Artene.

„Făinoasele, în general. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are înăuntru fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele. Astea sunt ca un fel de mop, care vine și șterge tot ce ai greșit tu”.

Ce se întâmplă dacă mănânci prea multă pâine. Afecțiunile medicale care apar
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: