Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în creierul tău dacă dormi în timpul zilei! Efectele asupra organismului

Ce se întâmplă în creierul tău dacă dormi în timpul zilei! Efectele asupra organismului

Ce se întâmplă în creierul tău dacă dormi în timpul zilei! Efectele asupra organismului

Iată ce se întâmplă în creierul tău dacă dormi în timpul zilei. Este recomandat să ai în vedere durata și momentul în care dormi în timpul zilei pentru a asigura un somn nocturn adecvat și o bună stare de sănătate generală.

Ce se întâmplă în creierul tău dacă dormi în timpul zilei! Efectele asupra organismului

Dormitul în timpul zilei, în general, are efecte benefice asupra corpului tău. Iată câteva dintre acestea:

  1. Recuperarea energiei: Un somn scurt în timpul zilei poate ajuta la refacerea energiei și la reducerea stării de oboseală acumulate în timpul dimineții sau al primei părți a zilei.
  2. Îmbunătățirea stării de alertă și a performanței cognitive: Un somn de scurtă durată în timpul zilei poate ajuta la îmbunătățirea stării de alertă și a capacității cognitive. Poate crește concentrația și productivitatea și poate îmbunătăți memoria și timpul de reacție.
  3. Reluarea stării de veghe: Dormitul în timpul zilei poate avea un efect de resetare asupra ritmului circadian, ajutându-te să te simți mai energic pe parcursul restului zilei.

Totuși, dacă dormi prea mult sau în momentele greșite ale zilei, s-ar putea să perturbi ritmul circadian, adică ritmul natural de somn și veghe al corpului tău. Aceasta poate duce la dificultăți în reglarea somnului pe timpul nopții și la o stare generală de confuzie a ritmului circadian. Studiile au arătat că cel mai bun moment pentru a trage un pui de somn este la începutul sau la jumătatea după-amiezii, când majoritatea oamenilor se confruntă cu o scădere naturală a energiei și vigilenței.

Conform cercetătorilor, presiunea homeostatică a somnului, cunoscută și sub numele de „unitatea de somn”, este un motiv pentru care vă simțiți plin de energie după ce vă treziți și deveniți treptat mai obosit pe măsură ce ziua avansează. Statul treaz toată noaptea și dormitul toată ziua timp de doar câteva zile poate perturba nivelurile și modelele orare ale mai mult de 100 de proteine din sânge. Pot aduce schimbări inclusiv asupra zahărului din sânge, metabolismul energetic și funcția imunitară, potrivit unui nou studiu al Universității din Colorado Boulder, a relatat Playtech.

„Pe lângă faptul că țineți cont de ritmul circadian natural și de impulsul de somn, programarea corectă a somnului necesită, de asemenea, o înțelegere a arhitecturii somnului și a diferitelor componente ale ciclului de somn.”, spun cei care s-au ocupat de acest studiu.

Este important de reținut că efectele dormitului în timpul zilei pot varia de la persoană la persoană. Unii oameni se simt reîmprospătați și revitalizați după o siestă scurtă, în timp ce alții pot avea dificultăți în adormirea sau menținerea somnului pe timpul nopții dacă dorm prea mult în timpul zilei, de pildă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: