Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm carne zilnic. Puțini știau de aceste efecte

Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm carne zilnic. Puțini știau de aceste efecte

Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm carne zilnic. Puțini știau de aceste efecte

Carnea este unul dintre cele mai întâlnite alimente din meniul nostru zilnic. Este considerată o sursă importantă de proteine și nutrienți, iar unii nu pot rezista dacă nu o consumă chiar zilnic. Se pare, însă, că medicii nu o recomandă în exces, pentru că are efecte negative asupra organismului, mai ales mâncată zi de zi.

Consumul zilnic de carne, pericol pentru sănătate

În primul rând, excesul de carne poate duce la creșterea riscului de boli cardiovasculare. Carnea conține grăsimi saturate, care pot crește nivelul de colesterol din sânge și pot contribui la depunerea plăcilor de grăsime pe pereții arterelor. Această acumulare poate duce la blocarea fluxului de sânge către inimă și poate crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Vezi și: Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci o banană în fiecare zi. Efectele sunt neașteptat de rapide

De asemenea, consumul excesiv de carne poate crește riscul de diabet de tip 2. Carnea roșie, în special carnea procesată, poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate perturba capacitatea corpului de a utiliza insulina pentru a metaboliza zaharurile din alimente. Acest lucru poate duce la creșterea riscului de diabet și poate contribui la dezvoltarea mai multor afecțiuni metabolice.

Cum ne poate îmbolnăvi carnea

Consumul excesiv de carne poate afecta, de asemenea, sănătatea sistemului digestiv. Carnea roșie și carnea procesată conțin adesea o cantitate mare de grăsimi și sare, ceea ce poate irita sistemul digestiv și poate duce la inflamații. Această inflamație poate contribui la dezvoltarea bolilor inflamatorii intestinale și poate agrava simptomele bolilor cronice ale tractului digestiv.

Mai mult, consumul excesiv de carne poate duce la creșterea riscului de cancer. Carnea procesată, cum ar fi baconul și șunca, a fost asociată cu un risc crescut de cancer colorectal, în timp ce carnea roșie a fost legată de cancerul de sânge și de alte forme de cancer. Aceste riscuri cresc odată cu consumul de carne și pot fi amplificate atunci când aceasta este mâncată în mod regulat.

Pentru a reduce riscurile pentru sănătate, este important să consumăm carne cu moderație. La fel de accesibil este să mâncăm fructe, legume, cereale, alimente mai ușoare, bune pentru sănătatea noastră.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: