Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organismul uman la jumătate de oră după ce bei o singură băutură energizantă

Ce se întâmplă în organismul uman la jumătate de oră după ce bei o singură băutură energizantă

Ce se întâmplă în organismul uman la jumătate de oră după ce bei o singură băutură energizantă

Iată ce se întâmplă în organismul tău la jumătate de oră după ce bei o băutură energizantă.

Ce se întâmplă în organismul uman la jumătate de oră după ce bei o singură băutură energizantă

Iată ce se întâmplă în organismul uman la jumătate de oră după ce bei o singură băutură energizantă. O cutie de Red Bull, de pildă, conține 80 mg de cofeină, dublul cantității dintr-o ceașcă obișnuită de cafea, precum și 27,5 grame de zahăr, care este aproape triplu decât o limonadă, potrivit Personalise.co.uk.

În primele 10 minute, cofeina va începe să îți pătrundă în sânge și determină creșterea ritmului cardiac și a tensiunii arteriale. După 15-45 de minute, nivelul de cofeină îți va îmbunătăți nivelul de concentrare. În jumătate de oră – 50 de minute, corpul tău a absorbit toată cofeina, iar ficatul tău extrage și mai mult zahăr din sânge. În decurs de o oră, s-ar putea să începi să te simți obosit din nou și asta pentru că nivelul de energie scade. Înainte de cinci până la șase ore de când ai băut o băutură energizantă, corpul tău a redus doar jumătate din conținutul de cofeină din sânge.

După 24 de ore, mulți consumatori de cofeină pot prezenta simptome de sevraj, inclusiv iritabilitate, dureri de cap și constipație, potrivit Playtech. După șapte până la 12 zile, corpul tău devine tolerant la consumul de cofeină, astfel că organismul nu va mai reacționa la fel ca la început, obișnuindu-se cu băutura.

Cercetările au arătat, de asemenea, o conexiune între consumul frecvent de energizante și obezitate, sănătate mintală, inclusiv risc crescut de depresie. Totodată, dependența de băuturile energizante alimentează o creștere a afecţiunilor de inimă. O singură băutură energizantă este suficientă pentru a declanșa aritmia. Acest lucru înseamnă un ritm cardiac anormal care crește riscul de accident vascular cerebral de cinci ori, potrivit MediCOOL.ro.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă dacă mănânci fast-food doar o dată pe săptămână

Consumul excesiv de fast-food poate duce la obezitate, hipertensiune arterială, diabet de tip II şi boli de inimă, însă ce se întâmplă dacă mănânci fast-food o dată de săptămână, de pildă? Riscurile de a dezvolta unele afecțiuni încă există, chiar dacă sunt mai mici.

Specialiştii vorbesc despre aceste consecințe.

„Mâncarea de tip fast-food este adesea săracă în fibre alimentare, care joacă un rol vital în menținerea unei digestii sănătoase. Fibrele adaugă volum la scaun, ajută la mișcări intestinale regulate și sprijină creșterea bacteriilor intestinale benefice. Lipsa fibrelor din mâncarea de tip fast-food poate duce la constipație și neregularitate”, potrivit Trista Best, dietetician autorizat și consultant la Balance One Supplements. Continuarea poate fi citită aici.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: