Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se mănâncă, de fapt, de Ziua Națională. Pentru ce meniu optează românii în fiecare an

Ce se mănâncă, de fapt, de Ziua Națională. Pentru ce meniu optează românii în fiecare an

Care este meniul preferat al românilor de 1 decembrie. Majoritatea optează de Ziua Națională a României să mănânce ceva tradițional, însă și când vine vorba despre acest meniu, tot au de unde alege. Ce e bine să pui pe masă în această zi.

Ce se mănâncă de Ziua Națională

1 decembrie este declarată zi liberă națională, așa că foarte mulți români aleg să nu muncească și să se relaxeze, mai ales că au parte de un „weekend prelungit”. Cum să te relaxezi mai bine dacă nu cu o masă tradițională în familie. Asta și aleg cei mai mulți dintre noi, să pună pe masă de 1 decembrie un meniu tradițional, cu bucate alese și variate. Cei mai mulți optează pentru fasolea cu ciolan, dar și pentru tocănița sau celebrele sărmăluțe, pe care nu ai cum să le refuzi. Bineînțeles că, la un asemenea meniu e nelipsit paharul cu vin. Pe lângă acestea, românii pot alege și varza călită cu coaste de porc sau afumătură, iar pentru cei care nu țin post merge perfect o friptură de porc aromată sau o tocăniță. Nici cârnații proaspeți făcuți în casă nu sunt de refuzat. Este bine de știut că meniul special de 1 decembrie rămâne fasolea cu ciolan.

Cum se prepară fasolea cu ciolan

Ingredientele de care ai nevoie pentru cea mai bună fasole cu ciolan:

  • 1 kilogram de fasole uscată (înmuiată peste noapte);
    1 ciolan;
    2 linguri de ulei;
    3 foi de dafin;
    1 ceapă albă mare;
    2 morcovi;
    1 lingură boia de ardei;
    1 linguriţă rasă de oregano;
    1 linguriţă seminţe de coriandru măcinate;
    1 linguriţă de chimen;
    3 linguri de pastă de tomate;
    1 lingură de miere; sare şi piper.

Rețetă – Se fierbe ciolanul la foc mic, iar după ce carnea a fiert, se scoate din zeama în care a fiert și se lasă să se răcească. Zeama în care a fost fiartă, se păstrează. Ulterior, în paralele, se fierbe fasolea cu apă și sare, până când boabele sunt fierte pe jumătate. Se toacă ceapa și se taie morcovul rondele, după care se rumenește totul în ulei. La scurt timp se adaugă boiaua și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă carnea de pe os, se taie în bucăț, fasolea și se acoperă cu zeama în care a fiert carnea. Mai târziu se adaugă pasta de tomate, lingura de miere, foile de dafin, coriandrul măcinat și chimentul și se lasă la fiert la foc mic până când ingredientele s-au fiert. Poftă bună!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: