Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în fiecare seară

Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în fiecare seară

Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în fiecare seară

Iată ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în fiecare seară! Te va surprinde!

Ce se petrece în organismul tău dacă bei bere în fiecare seară

Dacă beți bere în fiecare seară și aceasta a devenit parte din rutina dvs. nocturnă ca o modalitate de a vă relaxa după muncă, ați putea începe să vă întrebați cum vă afectează sănătatea

Berea conține deobicei între 5 și 12% alcool și este considerată mai puțin dăunătoare față de alte băuturi alcoolice. Specialiștii susțin că berea poate contribui la creșterea duratei de viață, poate reduce durerea și șansele de a suferi boli de inimă. Să nu uităm, totuși, că acestea sunt avantajele unui consum redus de bere și că alcoolul în cantități mari are multe efecte negative.

„În ciuda legăturii pozitive dintre consumul de bere şi longevitate la bărbaţi şi femei, aceste rezultate nu ar trebui interpretate ca o invitaţie la consumul de alcool”, avertizează autorii unui studiu făcut la Universitatea din Maastricht.

„Burta de bere”

Berea este foarte bogată în calorii și se depun preponderent în zona abdomenului, fiind mai concentrate decât cele din alimentație. Grăsimea de pe burtă este mai agresivă/periculoasă pentru sănătatea noastră și mult mai greu de eliminat, conform Times of India și thelist.com, relatează digi-world.tv.

Probleme cu inima!

Berea băută în cantități mici, moderate este bună pentru sănătatea inimii. Dacă se depășește limita de alcool se poate amplifica riscul de atac cerebral, diabet de tip 2, dar și tensiune arterială crescută.

Rinichii sunt în pericol!

Două beri pe zi pentru bărbați, iar una în cazul femeilor reprezintă o cantitate moderată de alcool, dar trecerea acestei limite poate avea repercusiuni.

Berea cu un conținut ridicat de alcool crește riscul de hipertensiune și se pot dezvolta astfel boli de rinichi. Totodată se poate deregla echilibrul corpului, dezhidratându-se. Rinichii pot fi afectați și pot apărea pietre sau insuficiență renală, pe termen lung.

Consumul poate duce la deficit de vitamine

Consumul regulat de bere, în cantități peste măsură, poate determina corpul „să ceară” mai multe vitamine și minerale. Organismul are astfel nevoie de extra nutrienți, ca de exemplu vitamine din grupul B. Dieta de zi cu zi poate ajuta considerabil la satisfacerea acestei nevoie, dar organismul trebuie să lucreze mai mult pentru a le absorbi.

Consumul poate duce la probleme cu somnul

Alcoolul și somnul nu se prea intersectează! Studiile arată că persoanele care consumă cantități mari de bere adorm rapid, dar nu se odihnesc. Unii chiar pot suferi de insomnie.

Sursa foto: Kovtun Dmitriy/Shutterstock

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: