Redactia.ro
Home » Știri » Ce se va întâmpla cu pensiile la toamnă. Explicațiile ministrului de finanțe

Ce se va întâmpla cu pensiile la toamnă. Explicațiile ministrului de finanțe

Pensii si salarii (1)

Florin Cîțu i-a asigurat pe români că își vor primii pensiile și salariile la timp. Însă, acesta nu a fost concret în ceea ce privește mărirea pensiilor din septembrie 2020. Conform acestuia, în cazul în care criza economică va fi mai avansată, decizia măririi pensiilor va fi luată de Guvern.

Ce se va întâmpla cu pensiile?

Ministrul finanțelor, Florin Cîțu a declarat duminică seara la Digi24 că românii își vor primi pensiile și salariile, însă acesta nu a dat un răspuns concret în ceea ce privește mărirea pensiilor în septembrie.

Până acum, strategia noastră – și o spune și negru pe alb Moody’s -, eforturile noastre de consolidare fiscală au fost apreciate. Din păcate, ele vin după trei ani de zile de dezastru și de administrare ticăloasă a finanțelor publice din România și asta ne spun și cei de la Moody’s, Fitch sau S&P” a spus Cîțu.

Referitor la creșterea pensiilor, oficialul a precizat că nu aceasta este principala problemă, ci faptul că nu a fost rezultatul unir calcule economice temeinice.

Este o problemă în care a adăugat bani în buget și a spus: Descurcați-vă! În momente de boom economic, poți să închizi ochii. În momente de criză economică, e foarte greu să faci acest lucru”, a precizat Florin Cîțu.

Se vor mări pensiile în septembrie?

Florin Cîțu susține că această soluție nu a fost discutată, dar că decizia va fi una politică. Conform acestuia, deficitul bugetar s-a dublat, deoarece au fost alocate 4 miliarde pentru sistemul de sănătate și 8 miliarde pentru șomajul tehnic și concendii medicale.

Totuși, românii pot sta liniștiți pentru își vor primi pensiile și salariile la timp, deși au existat câteva probleme de finanțare.

Totodată, Florin Cîțu a menționat că România se află într-o criză economică destul de serioasă, dar cu toate astea, revenirea va fi una rapidă, susține acesta.

Ceea ce pot să vă spun e că vom face toate eforturile să plătim tot ce avem în buget, la timp, și în același timp vom aloca mai multe resurse, credem, în partea a doua, investițiilor ori de la buget, ori din bani care să vină prin bugetul României fie de la instituții internaționale, fie de la Comisia Europeană”, a mai precizat ministrul de finanțe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: